Átverés a DADI ICO?

2018.03.13

A DADI projekt kapcsán korábban már beszámoltunk az ICO sikeréről és az eredményes tőzsdei szereplésről. Most azonban felmerült a gyanú, hogy mégiscsak egy átveréssel állunk szemben. A feltételezések az alábbi információk alapján kezdtek elterjedni:


  • Úgy tűnik, hogy a DADI projektet bemutató whitepaper egyes részeit egy az egyben a SONM-ot bemutató anyagból másolták ki.

Sergey Ponomarev - a Sonm hálózat alapítója - hívta fel a figyelmet erre az "aprócska" problémára:

"A DADI a mi anyagunkat használta fel a sajátja bemutatására, helyenként egy az egyben átvéve azt, még arra sem vették a fáradtságot, hogy átírják - így plágiumról beszélhetünk, amelyet ha nem fejeznek be, akkor a bíróságon folytatódhat az ügy."

A DADI válaszában az áll, hogy mindössze 300 szót másoltak. - természetesen a jogos tulajdonosok ezt is soknak és elfogadhatatlannak tartják.


  • A DADI nyilatkozata szerint partnerségi megállapodást kötöttek az XRB-vel (Raiblocks), ez utóbbi szerint ez nem igaz.


  • A DADI azt is mondta, hogy több száz termék áll fejlesztés alatt, beleértve a saját oldalukat is, melynek nem sok bizonyítékát látjuk.


A DADI a fentiek alapján tényleg átverésnek tűnik. Igaz, hogy még mindig vannak befektetők, akik hisznek benne, de ha már egy projekttel kapcsolatban ilyen komoly vádak merülnek fel, akkor érdemes megfontolni, hogy megéri-e kockáztatni. 


További információ: medium.com


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2400-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

Kövesd a híreket Twitter csatornánkon is!

Következő Meetup-unkat 2018. március 13-án tartjuk az A38 Hajón, melyre jegyet az A38 oldalán vásárolhatsz.

Téma: Tőzsdepszichológia alkalmazása, mik lehetnek a 2018. év vezető kriptovalutái