7%-os az intézményi befektetők részesedése a kriptovaluta piacon

2019.04.15

A Binance Research legújabb kiadott elemzése számos kérdést boncolgat, többek között elemzi az egyes kriptoeszközök árfolyama közötti korrelációt, valamint részletesen ír az intézményi befektetők részvételéről a kriptopiacon.

Az USA hagyományos részvénypiacát összehasonlítva a kriptopiaccal elmondható, hogy a kriptopiacon 5x akkora forgalmi ráta jellemző, mely azt jelzi, hogy a kriptopiaci résztvevők sokkal aktívabban tevékenykednek, mint a hagyományos piacokon. Mindemellett az is megfigyelhető, hogy a kriptobefektetők előszeretettel alkalmazzák a HODL, - azaz megtartó stratégiát - amikor az árak esésnek indulnak és csak akkor lépnek újra akcióba, mikor az árak normalizálódnak.

Elemzésük szerint még mindig a kiskereskedők dominanciája jellemző, melynek indokaként a Bitcoin és az altcoinok árfolyammozgásának korrelációját jelölték meg. A különböző kriptovaluták árfolyama szorosan együtt mozgott mostanában, mely arra utal, hogy leginkább a kisebb befektetők vannak jelen a piacon, szemben az intézményi befektetőkkel. Ha ugyanis ez fordítva lenne, akkor előfordulna, hogy egy-egy kriptovaluta jelentősebb árnövekedést produkálna a többihez képest.

A címben említett 7%-os intézményi részesedéshez az alábbiak levezetésével jutottak el:

A kriptopiacon körülbelül 700 kriptoalap működik, melyek eszközértéke körülbelül 10 milliárd dollár a cryptofundresearch.com 2019. januári adatai szerint. Ha konzervatív megközelítés szerint feltételezzük, hogy ezek csak Bitcoinnal rendelkeznek, akkor elmondható, hogy ez körülbelül a Bitcoin teljes piaci értékének kb. a 14%-át jelenti. Ha a feltételezésbe bevonjuk az atlcoinokat is, akkor megkapjuk, hogy az intézményi befektetők részesedése körülbelül 7% a kriptovaluták piacán, mivel a Bitcoin dominanciája 50% környékén mozog.

Ez az arány a jövőben valószínűleg növekvő tendenciát mutat majd, mivel a francia biztosítók már engedélyt kaptak a vásárlásra.

Április 11-én szavazták meg azt a francia vállalatok növekedését segítő törvénycsomagot. A javaslat a jövőben lehetővé fogja tenni, hogy a francia biztosítótársaságok az általuk kezelt pénzt akár szabályozott keretek között kibocsátott kriptopénz alapú tőzsdei termékekbe is befektethessék. Mivel ezek esetében egy közel 1700 milliárd eurós vagyonról beszélünk, ennek akár 1%-os átcsoportosítása is jelentős mértékben növelhetné meg a kriptopiac jelenlegi méretét.

Továbbá 2018 után úgy tűnik, hogy folyamatosan növekszik a szabályozó szervek, a hagyományos elemző intézmények és a média érdeklődése a blockchain szektor iránt. A folyamatosan fejlődő iparág már most is magához vonzott új alapokat, valamint támogatást a kormányzati és hagyományos forrásokból is. Ez annál inkább jellemző, minél közelebb kerülünk a konkrét szabályozáshoz, a rendelkezésre álló adatokhoz, a megbízható információkhoz, melyek mind kiszámíthatóbb árfolyamokat eredményeznek.


További információ: www.binance.com


Személyes oktatás, konzultáció Pataki Gáborral a CoinBroker alapítójával

Szeretnéd Te is megtanulni hogyan tudsz kriptovalutába fektetni, milyen szabályok alapján érdemes felépíteni a kriptovaluta portfóliót, hogyan tudod mindezt minimális időráfordítással - közel automatizáltan - kezelni?

Ha igen a válasz, akkor nincs más dolgod, jelentkezz Konzultációra. Telefonon egyeztethető időpontot, helyszín, a konzultáció akár Skype-on is megvalósítható. 


Próbáld ki díjmentesen a Stop-Loss Manager-t, amely 8 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp és Kraken tőzsdéken folyó kereskedési felületen.


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".