A Segwit2x fejlesztői döntöttek a Bitcoin hard fork időpontjáról

2017.10.28

A Segwit2x fejlesztői - amely egy eléggé vitatott terv arra irányulóan, hogy hogyan lehetne növelni a Bitcoin blockchain tranzakciós kapacitását - bejelentették a hard fork konkrét dátumát. 


A Segwit2x csapata azt tervezi, hogy lehetővé teszi a Bitcoin bányászok számára, hogy új szoftvert futtassanak a 494.784-es blokknál, mely várhatóan valamikor idén novemberben fog bekövetkezni.

"2017. novemberében - pontosan 90 nappal a SegWit aktiválása után - egy 1 és 2 MB közötti blokk fog létrejönni, annak érdekében, hogy növeljük a hálózat kapacitását. A várakozások szerint a bányászat 90%-a ez alapján fog tovább folytatódni."

Ha ez valóban bekövetkezik, akkor ez egy második hard fork-ot eredményez, melynek következtében létrejön megint egy újabb Bitcoin blockchain és vele együtt egy saját kriptovaluta.

A Bitcoin Cash, mely, egy augusztus 1-jén bekövetkezett hard fork eredménye, jelenleg is 300 dollár körüli árfolyamon mozog.

A Segwit2x bevezetése mögött jelentős támogatói háttér áll: startupok, bányászok, szakemberek és a Digitális Valuta Csoport. 


Forrás: coindesk.comHa követni szeretnéd az eseményeket iratkozz fel a Facebookon Kriptovaluták oldalunkra, de akár a Meetup Kriptovaluta csoportunkhoz is csatlakozhatsz. Már jelentkezhetsz az október 31-i Meetup-unkra, amit az A38 Hajón tartunk és témája az Új kriptovaluták keletkezése (ICO), vásárlása - mutatjuk hogyan működik