A Petro elindítása első napján 735 millió dollárt ért el

2018.02.21

Tegnap adtunk hírt arról, hogy a venezuelai kormány egy saját kriptovaluta (petro) kibocsátásával tervezi megoldani az ország válságos helyzetét. Kedden indult az elővásárlás, melynek során 735 millió dolláros befektetést sikerült összegyűjteni - adta ki közleményben Nicolas Manduro elnök. 

A petrotól azt várják, hogy kihúzza az országot a gödörből, ahol hiperinfláció és gazdasági csőd uralkodik. A szakértők azonban figyelmeztetnek, hogy ez aligha lehet megoldás, mivel a petro nem valószínű, hogy jelentős nagyságrendű tőkét vonzana az országba.

Manduro nem árult el részleteket a korai befektetőkről. Annyit azonban hozzátett, hogy a turizmus, gázolaj eladások és más olajipari tranzakciók is lebonyolíthatók petro használatával.

A kriptovaluta hivatalos oldalán útmutató található arra vonatkozóan, hogy hogyan kell virtuális pénztárcát létrehozni a petro tárolására. A petro a jövő hónaptól mindenki számára elérhető.

A kibocsátásra kerülő 100 millió token összértéke körülbelül 6 milliárd dollár - legalábbis a korábbi információk szerint. A tényleges árról nem adtak hírt. Manduro azt mondta, hogy a tokenek értékét a venezuelai nyersolaj ára alapján fogják meghatározni.

A petro nem az Ethereum hálózatát fogja használja, mint ahogy azt korábban nyilvánosságra hozták a whitepaper-ben. 


További információ: reuters.com


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2400-an csatlakoztak.