A Coinbase kriptovaluta index alapot indít

2018.03.14

Az amerikai kriptovaluta tőzsde - a Coinbase - bejelentette, hogy létrehozza a Coinbase Index Alapot. De mit is tudunk eddig?

A Coinbase a legnagyobb felhasználói bázissal rendelkező kriptovaluta vállalat, így senki számára sem meglepetés, hogy ezen az eddig feltáratlan területen - a kriptovaluta alapok piacán - próbálkozik. Egyre növekvő kereslet mutatkozik a nagybefektetők részéről, így igencsak aktuális egy ilyen alap létrehozása. A cég leányvállalata a Coinbase Asset Management, mely az alap működtetéséért lesz felelős. 

Információnk szerint az alap kezdetben csak olyan akkreditált befektetők számára lesz elérhető, akik rendelkeznek amerikai lakhellyel. Az éves menedzsment díj 2%. Igaz kicsit magas egy olyan alaphoz képest, amely szimplán csak az indexeket követi, de találkoztunk már ennél magasabb számokkal is. Amit nem tudunk az az, hogy mikor kezdi meg az alap a működését.

Az alap az újonnan megalkotott "coinbase index-et" követi. Röviden ez azt jelenti, hogy a Coinbase tőzsdén listázott kriptovaluták teljesítményét követi. Jelenleg csak 4 valutáról van szó (Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin), de ha továbbiak csatlakoznak, akkor azok automatikusan hozzáadódnak az indexhez.

Fontos tényező még, hogy az index súlyozott lesz, vagyis a tőkekapitalizáció alapján nagyobb valuták nagyon arányban szerepelnek. 

Vajon ez egy jó lehetőség a befektetők számára?

Mindig úgy álljunk hozzá, hogy csak annyi pénzt fektessünk be bármely kriptovalutába, amennyit megengedhetünk magunknak, hogy elveszítsük.

"Egy ilyen alap esetén nincs lehetőségünk automatikus eladási szinteket beállítani. A piaci mozgások teljes egészében érinteni fogják portfóliónkat, ráadásul pár kriptovalutáról van szó. A tőkeérték szerinti súlyozás jó dolog, de csöppet sem biztos, hogy Bitcoint a tőkesúlya szerint szeretnék tartani a portfóliómban."

Az javaslom, hogy inkább mindenki tanulja meg a kriptovaluta befektetések fortélyait, amire kiváló lehetőséget nyújt személyes konzultációs szolgáltatásunk és workshop-jaink is. 


További információ: finance.yahoo.com


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2400-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

Kövesd a híreket Twitter csatornánkon is!