A Bitfinex Tether tartalékokat használt fel 850 millió dolláros hiánya elrejtésére

2019.04.29

A New York-i Államügyészi Hivatal szerint a Bitfinex kriptovaluta tőzsde lecsapolta a népszerű Tether coin tartalékait a keletkezett hiányok elfedésére.

A főállamügyész - Letitia James - szerint a Hong Kong-i székhelyű iFinex, - mely a Btifinex kriptovaluta tőzsde üzemeltetője és a Tether Ltd. tulajdonosa egyben - a 2018-ban keletkezett hiányok elrejtésére a Tether tartalékokból csoportosított át legalább 700 millió dollárnyi értékben.

Az ügyészi hivatal bírósági végzést szerzett azért, hogy a fenti tevékenységet leállítsa. A Bitfinex weboldalán reagált, vitatva a főállamügyész beadványát, mely szerintük rosszhiszeműen és hamis állítások alapján íródott. A vállalat tervei szerint harcol a végzés ellen.

Az egész ügy annak a vizsgálatnak eredményeként bukkant fel, melyet a hivatal kriptovaluta tőzsdék ügyében kezdeményezett még 2018-ban. Erre pedig azért volt szükség, mert egy jelentés szerint számos tőzsde nem rendelkezik az alapvető biztosítékokkal és a fogyasztók védtelenül állnak a piaci manipulátorok tevékenységével szemben.

A Tether mögött állítólag amerikai dolláros fedezet áll, 1:1 arányban, de eddig a cég még sosem bocsátott ki olyan vizsgálati eredményeket, melyek azt mutatnák, hogy valójában létezik a coin mögötti valós fedezet.

A Bitfinex problémái 2018-ban kezdődtek, amikor a Crypto Capital Corp-ot bízták meg azzal, hogy kezeljék az ügyfelek pénzkivételi kéréseit, melyet a panamai központú Crypto Capital nem tudott teljesíteni. Néhány hónap elteltével a Bitfinex belátta, hogy nem fér hozzá a kérdéses összeghez, így a hiány elrejtésére a Tether tartalékokat használták fel.

A Bitfinex nyilatkozata szerint dolgoznak a 850 millió dollár visszaszerzésén, mindez nem érinti a cég működését, mivel mind a Bitfinex, mind a Tether pénzügyileg stabil. 


További információk: www.wsj.com


Személyes oktatás, konzultáció Pataki Gáborral a CoinBroker alapítójával

Szeretnéd Te is megtanulni hogyan tudsz kriptovalutába fektetni, milyen szabályok alapján érdemes felépíteni a kriptovaluta portfóliót, hogyan tudod mindezt minimális időráfordítással - közel automatizáltan - kezelni?

Ha igen a válasz, akkor nincs más dolgod, jelentkezz Konzultációra. Telefonon egyeztethető időpontot, helyszín, a konzultáció akár Skype-on is megvalósítható. 


Próbáld ki díjmentesen a Stop-Loss Manager-t, amely 8 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp és Kraken tőzsdéken folyó kereskedési felületen.  


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".