A Binance-on mostantól bankkártyával is vásárolhatunk

2019.02.01

A Binance - forgalom alapján a világ legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje -csütörtökön bejelentette, hogy mostantól a bankkártyás és hitelkártyás vásárlásokat is támogatja.

Támogatott kártyák a Visa és a Mastercard, melyért cserébe Bitcoint, Ethereumot, Litecoint és XRP-t is vásárolhatunk. Nincs más teendő, mint kiválasztani a kívánt coint, megadni a vásárlási mennyiséget illetve bankkártyánk adatait. A megvásárolt kriptovaluta 10-30 belül eléri pénztárcánkat.

A fizetés végrehajtása egy harmadik fél közbeiktatásával - a Simplex - segítségével történik.

"A Simplex-szel kötött partnerségi megállapodás áthidalja a hitelkártyás fizetések és a kriptovilág között tátongó szakadékot. A Binance-on innentől hitelkártya ellenében is vásárolható kriptovaluta." - mondta el Changpeng Zhao ügyvezető. Jelen lépésünk is egyike azoknak, melyeknek célja a kriptovaluták még szélesebb körű elfogadtatása.

Igaz, hogy a hitelkártyás vásárlás általában nem olcsó és nincs ez másként a Binance esetében sem. A tranzakciónkénti költség 3,5% vagy 10 dollár (amelyik magasabb).

A Binance szigorúan kripto-kripto tőzsde, de éppen januárban jelentette be a Binance Jersey indítását, mely fiat-kripto tőzsdeként funkcionál, ahol lehetőség nyílik kripto-fiat kereskedelemre euró vagy font alapon is. 

CoinBroker javaslata: 

A Binance által feltüntett díjon (3,5%) kivül az deviza árfolyam általában 1-2%-kal magasabb mint az aktuális középárfolyam így végül 4,5-5,5%-ba fog kerülni a bankkártyás fizetés. Ehhez képest a CoinCash.eu-nél fix 3,5% a díj és ugyanúgy megvan 1 órán belül, de mivel forintban intézheted, így nem kell átváltási költséggel számolnotok.

További információ: www.mashable.com


Próbáld ki díjmentesen a Stop-Loss Manager-t, amely 8 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp és Kraken tőzsdéken folyó kereskedési felületen.


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".