A Benfica igent mondott a kriptovalutákra

2019.06.07

Egyre több pozitív hír érkezik a kriptovalutákkal kapcsolatban a sport világából is. Az egyik legnagyobb európai futballcsapat - az SL Benfica - ezentúl kriptovalutás fizetéseket is elfogad belépőjegyek vagy egyéb Benfica termékek megvásárlásakor, mely gyorsabb, olcsóbb és biztonságosabb alternatíva, mint bármely más online fizetési opció. A klub a kriptovalutás kifizetéseket fiat valutában kapja meg bankszámlájára.

Úgy tűnik ezzel a Benfica lesz az első európai futballklub, mely Bitcoint, Ethereumot és UTK-t is elfogad hivatalos webáruházában jegyek, ruházat, különböző klub relikviák értékesítésekor a mobilos applikációban is. A portugál bajnok együttműködik a UTRUST-tal, a kriptovalutás fizetési megoldást kínáló platformmal.

A Benficánál úgy vélik, hogy a UTRUST technológia biztonságos és kényelmes fizetési opcióként illeszkedik a klub fizetési rendszerébe, melynek során a kapott kriptovalutát azonnal átválják fiat valutává, így védelmet biztosítva a piac volatilitásával szemben.

"A UTRUST-nak köszönhetően a klub online értékesítése tovább fejlődhet és kiterjeszthető világszerte." - reméli a klub vezetősége.

Hasonlóan pozitívan nyilatkozott a UTRUST, számukra az együttműködés mérföldkő a platform és az egész blockchain tekintetében és boldogan kínálnak kriptofizetési lehetőséget világszerte a több mint 14 millió Benfica rajongó számára.

Ennek köszönhetően a klub rajongói nemcsak egy új fizetési móddal, de magukkal a kriptovalutákkal is megismerkedhetnek. Hosszú távon mindez hozzájárulhat a kriptovaluták elfogadottságának növekedéséhez, remélhetőleg más futballklubbok bevonásával is.

A Benfica ügyvezetője - Domingo Soares de Oliveira - izgalmasnak tartja a UTRUST-tal kötött megállapodást és mindazt a lehetőséget, amit ez a kapcsolat jelent a klub számára. 

"Időben felismertük, hogy nagyon sok rajongó használ digitális valutát és az élmezőnyben szeretnénk járni a kriptovaluták adoptálásának folyamatában, mindezzel még jobb online vásárlási élményt kívánunk nyújtani támogatóinknak."

Mindeközben három másik európai futballcsapat - a Juventus, a Paris Saint-Germain és a West Ham United - is bejelentette, hogy partnerségi megállapodást kötött a Socios.com-mal saját rajongói token kibocsátására.

A Socios.com oldala szerint a rajongói tokenek a következő szezon kezdetétől már elérhetők lesznek a Socios.com-on keresztül és a platform saját tokene - CHZ - ellenében kereskedhetők, mely azt jelenti, hogy a rajongóknak először a ChiliZ tokent kell megvásárolniuk, mely aztán átváltható a rajongói tokenre. A bevezetést az év harmadik negyedévére tervezik.

Úgy hírlik továbbá, hogy a Socios.com 66 millió amerikai dollárnyi befektetéshez jutott meg nem nevezett ázsiai kriptocégek illetve a legnagyobb kriptotőzsde - a Binance - jóvoltából.

A rajongói tokenek bevezetése egy új lehetséges pénzgyűjtési mód olyan klubcsapatok számára, akik nem rendelkeznek megfelelő mennyiségű tőkével, melyet utánpótlásképzésre, stadionra vagy tehetséges játékosok és edzők megfizetésére költhetnének.


További információ: www.cryptonews.com


Megvásároltad már a KRIPTOPÉNZ ABC könyvet?

Ha még nem, akkor itt a lehetőség, hogy dedikált példányod legyen!


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".