STRATIS

A Stratis platform C#-ban lett fejlesztve, de emellett kihasználja a Microsoft.NET framework nyújtotta lehetőségeket, melyeket a Stratis API nyújt. Jelentősen felgyorsítja a blokklánc alapú alkalmazások kifejlesztését és felgyorsítja a blokklánc fejlesztésével kapcsolatos projektek folyamatát is. Stratis privát láncai lehetővé teszik a cégek számára, hogy kiadják saját blokkláncukat a plusz költségek megfizetése nélkül, amely a saját blokklánc hálózati infrastruktúrájuk fenntartására menne. 

Egy biztonságos blokklánc abból áll össze, hogy több száz, akár ezer számítógépen fut egyszerre ugyanaz a protokoll, ebből kifolyólag érdemes egy már jól kiépített, stabil hálózatra építeni. Sokan választják a Bitcoin Blokkláncát, hogy arra építsék vállalkozásukat népszerűsége és széles körű elterjedtsége és ismertsége miatt. De lelassult a fejlesztése és a jelenlegi hosszú tranzakciós idő miatt az erre épülő vállalkozások felhasználói gyakran kellemetlenségekbe futhatnak. 

A Stratis platform fizetőeszköze és hajtómotorja a $STRAT kriptovaluta, mellyel ki lehet fizetni a különböző rendszerhasználati díjakat. 

A Stratis egy lehetőségekkel teli, flexibilis blokklánc fejlesztői platform, mely azért lett létrehozva pénzügyi szolgáltatást nyújtó cégek és szervezetek részére, hogy megvalósíthassák terveiket a blokklánc segítségével.A platform használatával lehetősége nyílik a felhasználóknak gyors és egyszerű blokklánc alapú alkalmazások kifejlesztésére azon problémák nélkül, melyek a saját fejlesztésű blokklánc alkalmazások fejlesztése során kerülnek elő, mint például hibás működés vagy kiszolgáltatottság hacker támadásokkal szemben. 


Ezzel szemben a Stratis lehetőséget nyújt a vállalkozások számára, és már a fejlesztés megkezdése előtt lehetőséget ad arra, hogy specifikálják a különleges igényeiket így ehhez mérten a főláncból, egy olyan alláncot hoznak létre a vállalkozása számára, amely teljes mértékben kielégíti igényeit. Ilyen speciális igény lehet a másodpercek alatti tranzakciós idő, a blokkok mérete a várt felhasználói bázistól függően, hogy kik vehetnek részt a blokklánc építésében, és milyen mennyiségű és minőségű adatot tároljon a blokkláncon.