Stoploss


Stop-loss eladás

Stop-loss eladás esetén az aktuális árszint alatti árra szóló eladási megbízás, amikor is aktiválódik az ajánlat Limite vagy Piaci típusú ajánlat formájában. A stop-loss eladás alkalmazása kiváló lehetőséget nyújt - a nap 24 órájában működő kriptotőzsdéken, már ahol van stop-loss megbízásra lehetőség (Binance) -, hogy megvédjük tőkénket vagy a más elért eredményünket az árfolyamok esésétől.

Stop-loss vétel

Stop-loss vételi megbízás esetén az aktuális árszint felett adunk egy vételi megbízást, amely abban az esetben kiváló döntés, ha egy sokak által áhítottan várt árszint fölé adjuk meg, így ha áttöri azt, az árfolyam várhatóan komolyabb mértékben növekedni fog. Ilyen volt a Bitcoin esetén a 10.000 USD értékhatár is, míg a 20.000 USD határt már nem tudta érdemben áttörni.

Trailing stop-loss (csúszó stop-loss)

Ez egy olyan stop loss megbízás, amikor nem egy árfolyamértéket állítunk be az eladáshoz, hanem egy árfolyamszázalékot. Például beállítjuk 10%-nak és akkor a stop loss szint a jelenlegi árfolyam 90%-a lesz. 100 dolláros árfolyam esetén 90 dollár.