Legyen Neked is saját stratégiád

2017. májusában határoztam meg az alábbi befektetési stratégiát

A kriptovaluták sem különböznek a tőzsdei befektetésektől, még akkor sem ha csak most alakul ki a piacuk, 5-7 évvel az indulást követően. Fontos, hogy előre meghatározzuk célunkat, befektetési stratégiánkat és ennek megfelelően cselekedjünk. Mindig az első döntés a jó döntés! Minden döntés egy apró téglának felel meg, ami a portfoliónk profitjára kihatással van. Ha sorozatosan rosszul döntünk, ledőlnek a falak.

Meghatároztam a célomat: A kriptovaluták árfolyamának növekedéséből - befektetési céllal - nyereséget akarok elérni, amely akár komolyabb vagyonképzésre is lehetőséget adhat számomra.

Tanulva a hazai brókercégek csődjeiből, több (minimum 2-3 egymástól független) szolgáltatónál regisztrálok és kereskedek. A hosszabb távra vásárolt kriptovalutákat a kereskedési rendszerektől független trezorban, pénztárcában helyezem el.

A kockázat csökkentése érdekében előre meghatározott célokat követek és elhatározásaimat betartom, legalább 3 éven keresztül.

Előre meghatározom a maximális összeget, amit kriptovalutákba akarok fektetni és gondoskodnom kell a hozam terhére az eredetileg befektetett tőke 2 éven belül történő kivonásáról.

Elhatározások, amiket minden körülmények között betartok:

  • A befektetni kívánt tőkém 80%-át a legnagyobb tőkekapitalizációval rendelkező valutákba helyezem el, melyek piaci értéke meghaladja az 1 Mrd dollárt. A portfoliómon belüli arányt 5-25% közötti mértékben súlyozom.
  • Több kereskedési platformon kereskedek, hogy ne tegyem ki magam a brókercég csődveszélyének. Főként a Binance.com-ot használom és pár wallet szolgáltatót.
  • Ha netán eredményt szeretnék kivenni, amit gyorsan el is szeretnék költeni, arra a Crypto.com vagy a Nexo.io bankkártyákat használom
  • Befektetett tőkémet 2 éven belül a hozam terhére kivonom.
  • Nem fogom kárhoztatni magamat, ha balul sülne el a befektetésem, sem akkor ha nagyon jól, és a "ha több tőkével indultam volna, akkor most..." kezdetű mondatokat már most elfelejtem.

a szerző,

Pataki Gábor


Könyv belső kérdés form