Wirex kártya

2018.06.19

Egyre nagyobb igény mutatkozik az olyan bankkártyák iránt, melyek akkor is használhatók, ha kriptovalutából biztosítanánk a fedezetét. Erre nyújt megoldást a Wirex kártyája, mely jelenleg ingyenes regisztráció és kártyaigénylés lehetőségét kínálja ügyfeleinek. Az új kártya angol font, euró és amerikai dollár alapon rendelhető az Európai Unió területén március 27-től.

Az euró és dollár alapú kártyák úgynevezett prepaid, azaz előre feltöltött kártyák. Wirex számlánkat feltölthetjük banki utalással, hitelkártyával vagy kriptovaluta átváltással (Bitcoin és Litecoin konvertálható fonttá, dollárrá és euróvá). A kriptovaluta egyenleg átváltható fiat pénzzé, majd így felhasználható kártyás fizetésnél, történjen az üzletben vagy online vásárlásnál, de akár ATM-ből is vehetünk fel pénzt.

A Wirex applikációja egyszerűen letölthető és hasonlóan kényelmes megoldás, mintha a hagyományos banki szolgáltatásokat vennénk igénybe az olyan hozzáadott előnyöknek és kényelmi szolgáltatásoknak köszönhetően, mint az azonnali átváltás és átutalás lehetősége, valamint a hozzáférés a kriptovalutákhoz. Mindegyik jelentősen alacsonyabb felszámított díjakért, mintha hagyományos bankkártyát használnánk.

Nincs más dolgunk, mint a bankkártyát hozzárendelni a számlához az applikáción belül, mely így számos lehetőséget nyújt:

  • Az app-on belül lehetőség van a számla zárolására, majd annak feloldására, abban az esetben ha a kártya elveszne
  • A kártya tranzakciók nyomon követhetők az app-on belül, pontos képet kapunk arról, hogy mikor és mennyit költöttünk, teljes kontroll  biztosít pénzügyeink felett
  • A kriptovaluták átválhatók fiat-ra
  • Mindenképpen megemlítendő a legfrissebb újítás a Wirex Cryptoback program, melynek lényege, hogy bármikor, amikor Wirex kártyával fizetünk egy üzletben, akkor 0,5%-os jutalomban részesülünk, Bitcoinban.
  • Wirex kriptopénztárca


Kíváncsiak lennénk, hogy milyen árfolyamon váltják át bankkártyás fizetésnél a kriptovalutákat, de sajnos ezzel kapcsolatban a CoinBroker csapatának sincs még gyakorlati tapasztalata.

Az alábbi országokban elérhető: Egyesült Királyság, Olaszország, Franciaország, Németország, Spanyolország, Románia, Hollandia, Belgium, Ausztria, Svédország, Portugália, Görögország, Horvátország, Lengyelország, Bulgária, Ciprus, Norvégia, Csehország, Litvánia, Dánia, Írország, Szlovénia, Magyarország, Finnország, Lettország, Szlovákia, Észtország, Málta, Luxemburg, Liechtenstein és Izland


Az alábbi videóban a Wirex kártyáról láthatunk egy kis összefoglalót: További információ: wirexapp.com