Whoppercoin, az orosz Burger King saját altcoinja

2017.09.01

Az orosz Burger King bejelentette, hogy saját altcoint ad ki Whoppercoin néven, bevezetése a Waves platformon keresztül történik.

Az orosz sajtó számolt be arról a hírről, hogy a Burger King saját kriptopénz kibocsátásán dolgozik. Konkrét időpont nincsen meghatározva, de a cég szóvivője azt nyilatkozta, hogy a Whoppercoin bárki számára elérhető lesz, a jövőben akár fizethetünk is vele az oroszországi Burger King éttermekben, ha betérünk egy jó kis hamburger reményében.

A tervezet szerint első körben egy milliárd Whoppercoin kerül kibocsátásra. A vendégek minden megvásárolt whopper szendvics után 1 Whoppercoint kapnak. Ezt pedig a későbbiekben fizetésre is felhasználhatják az éttermekben, így a kriptopénz bekerül a vállalat óriás hűségprogramjába. Az alcoin árfolyamáról még nincsenek információk. 

A Burger King már korábban is nyitott a kriptovaluták piacára, mégpedig azzal a lépéssel, hogy egyik oroszországi éttermükben a vendégek már Bitcoinnal is fizethetnek. Az igazi úttörő ezen azonban téren Hollandia, ahol már február óta folyik a tesztüzem az egyik helyi éttermükben. 

Az orosz bejelentés jótékonyan hatott a Waves platform árfolyamának alakulására. 


 Ha követni szeretnéd az eseményeket iratkozz fel a Facebookon Kriptovaluták oldalunkra.