Wanchain – a jövő bankja

2018.04.25

A Wanchain egy olyan pénzügyi infrasturkúrát kínál, mely összeköti a blockchain-eket és lehetővé teszi a blockchain-ek közötti tranzakciókat. Nemcsak a láncon belüli, hanem a láncok közötti eseményeket is rögzíti. Az okosszerződések használata mellett nagy hangsúlyt helyez a felhasználók védelmére, az anonimitás biztosítására.

A Wanchain első mérföldkövéhez érkezik idén júniusban, amikor is az Ethereum blockchain összekapcsolódik a Wanchain-nel. Év végén következik a legbiztonságosabbnak tartott - Bitcoin lánc - integrációja. 2019. év végére kitűzött cél pedig a privát láncok integrációja.

A Wanchain célja egy elosztott "bank" létrehozása. Ahogy a hagyományos bankok a jelenlegi pénzügyi infrastruktúra keretét képezik, a Wanchain a digitális vagyontárgyaknak, pénzügyi eszközöknek ad hátteret. A digitális vagyontárgyak lehetnek tulajdonjogok, szabadalmak, szellemi tulajdon, részvények, egészségügyi adatok, logisztikai információk és még sok más dolog.

Az új decentralizált modell lehetővé teszi az értékek cseréjét a különböző blockchain hálózatok között. Az Ethereum blockchain továbbfejlesztett változata, mely a token kibocsátást is lehetővé teszi a platformon. Akik a Wanchain-t választják projektjükhöz jól járnak, mivel a platform használatával az örökli a láncok közötti "átjárás" képességét is.

Nagyon értékes tulajdonsága továbbá a felhasználók kiemelt védelme, akik teljes anonimitásban küldhetnek Bitcoin-t, Ethereum-ot vagy bármely más ERC20 token-t.

Mivel a Wanchain egy platform, így a fejlesztők és a vállalatok elindíthatják saját pénzügyi szolgáltatásukat a digitális piactéren, ahol egyéni ügyfeleket vagy intézményeket szolgálhatnak ki.

Használatának lehetőségei:

  • Hitelezés, kölcsönzés
  • Különböző fizetési módok ajánlása az ügyfeleknek
  • Tőzsde működtetése - a Wanchain alapon működő tőzsdék még több kriptovalutát támogatnak, mivel több blockchain is integrálható.
  • ICO, token kibocsátás - a fentebb említett "örökölt" tulajdonság miatt
  • Privát láncok létrehozása


További információ: medium.com


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2400-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

Kövesd a híreket Twitter csatornánkon is!