Vitalik Buterin: 10.000-szeresére növekedhet az Ethereum hálózat gyorsasága

2018.06.05

Az OmiseGo Vitalik Buterint - Ethereum alapító - látta vendégül május 30-án egy kis beszélgetésre. Az "összejövetelen" Vitalik az Ethereum jövőjéről beszélt, de ami igazán megragadta a nézők figyelmét az nem más, mint a sharding és plasma technológia - a két legújabb Ethereum blockchain fejlesztés bemutatása.

Ezek együttes alkalmazása képessé teszi majd a hálózatot a másodpercenkénti tízezres tranzakció lebonyolítására a jelenlegi kb. 15TPS helyett. (TPS: transactions per second). Már korábban is rájöttek, hogy a 15TPS nem túl hatékony, ezért a csapat komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy megoldják ezt a problémát, ami mérföldkő lehet az Ethereum további fejlesztése szempontjából.

Buterin azt is elmagyarázta, hogy a skálázhatóságot növelő réteges megoldások megsokszorozzák a hálózat teljesítményét. A sharding alkalmazása már önmagában is 100-szorosára emelheti a sebességet, viszont a plasma bevezetésével akár 10.000-szeresére nőhet a sebesség, mivel a két réteg összeszorzódik.

A beszélgetés teljes terjedelmében megtekinthető az alábbi videóban:


További információ: bitcoinist.com


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

Kövesd a híreket Twitter csatornánkon is!