Újra csúcson a Bitcoin

2019.06.25

Úgy tűnik a Bitcoin egyelőre megállíthatatlan, tegnapi cikkünk megjelenése óta árfolyama újabb 2019-es csúcsot ért el 11440 dolláron, utoljára 2018. márciusában (15 hónapja) teljesítette ezt a szintet. Múlt kedden 9338 dollárról indult, ami nem csekély 22%-os emelkedés egy hét leforgása alatt. Elemzők szerint nem kizárt, hogy a Bitcoin hamarosan elérheti mindenkori legmagasabb értékét 20 ezer dollár környékén.

David Puell - Adaptive Fund elemző - szerint megtorpanás várható 13800 - 13900 dollár környékén. De ha sikerül ezen a határon is átjutnia, akkor mindenkori rekordot érhet el.

A 10 ezer dolláros árfolyam egy komoly lélektani határt jelentett nagyon sok befektető számára, így nem csoda, hogy 24 óra alatt a 11 ezer dollár is sikerült elérni. Várhatóan az altcoinok is követik majd az emelkedést köszönhetően a kriptopiac iránt növekvő érdeklődésnek.

Mindemellett megjegyzendő, hogy az altcoinok növekedési üteme rövid távon nem tudta követni a Bitcoin növekedési tempóját, ennek köszönhetően a Bitcoin dominanciája egyre inkább növekszik, jelenleg 60,1%-on áll. Az intézményi befektetők érdeklődése az elmúlt hónapokban döntő többségében a Bitcoin felé irányult, így várható a Bitcoin dominancia stabilizálódása.

Januártól vizsgálva az összképet, a Litecoin és a Binance coin túlteljesítette a Bitcoin növekedési ütemét. A Bitcoin január 1-jén 3739 dolláron kezdett, árfolyama ezidáig több mint háromszorosára emelkedett. A Litecoin árfolyama 30,35 dollárról indult az év elején, jelenleg 142,13 dollár környéki csúcson kereskedhető, mely több mint négyszeres árat jelent. A Binance Coin teljesítménye még ezt is túlszárnyalta, több mint hatszoros árfolyamon kereskedhető január 1-jéhez képest, csúcsárfolyamát - 39,33 dollárt - szombaton érte el. 


További információ: www.ccn.com


Megvásároltad már a KRIPTOPÉNZ ABC könyvet?

Ha még nem, akkor itt a lehetőség, hogy dedikált példányod legyen!


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".