Újabb szabályok a kriptoszektorra

2019.06.13

Az FATF - Pénzügyi Akciócsoport - egy olyan csomaggal áll elő, mely tartalmazza, hogy a résztvevő nemzeteknek milyen irányelveket kellene alkalmazni a digitális eszközök felügyeletével, ellenőrzésével kapcsolatban. Az új szabályok számos olyan esetben alkalmazhatók, ahol a cégek kriptovalutákkal és tokenekkel foglalkoznak, legyen szó kriptotőzsdéről, kriptobefektetési alapról vagy letétkezelőről.

Az FATF egy kormányközi szervezet, melyet a G7 kezdeményezésére hoztak létre a pénzmosás elleni küzdelemre irányuló jogi, szabályozási és operatív intézkedések végrehajtásának előmozdítása érdekében.

Az FATF szabályai megkövetelik, hogy a cégek - az olyan nagyok is, mint a Coinbase - információkat gyűjtsenek minden olyan ügyfélről, aki 1000 dollár vagy euró feletti tranzakciót kezdeményez.

A szektor számos résztvevője aggodalmát fejezte ki az új szabályok teljesítése kapcsán. Ahhoz, hogy megfeleljenek az új jelentési kötelezettségnek, a blockchain technológia alapvető átalakítására vagy pedig egy ezzel párhuzamos rendszer létrehozására lesz szükség. Mások amiatt aggódnak, hogy mindez mennyibe is fog kerülni az ágazatban tevékenykedő vállalkozások számára.

Jeff Horowitz - a Coinbase egyik vezető tisztségviselője - szintén kételyeinek adott hangot, hiszen a banki szabályok alkalmazása azt eredményezheti, hogy az emberek inkább a P2P tranzakciók felé fordulnak, melynek eredményeképpen csökken a rendszer átláthatósága.

Jesse Spiro - a Chainalysis blockchain cégtől - sem ért egyet ezen szabályok alkalmazásával. 


További információk: www.cointelegraph.com


Megvásároltad már a KRIPTOPÉNZ ABC könyvet?

Ha még nem, akkor itt a lehetőség, hogy dedikált példányod legyen!


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".