UBS szerint a blokklánc technológia alap kell, hogy legyen

2018.06.26

A svájci pénzügyi óriás UBS Csoport talán nem nagy rajongója a Bitcoinnak, de az ügyvezető - Sergio Ermotti - úgy gondolja, hogy a kriptovaluták mögött álló blockchain technológia mindenképpen megfontolandó hosszú távon.

UBS Csoport vezetője szeirnt: 

"Majdnemhogy alap. A források felszabadítása a hatékony működés érdekében csak a technológián keresztül valósulhat meg és a blockchain egy nagyszerű módja a költségek csökkentésének is."

A blockchain lehetővé teszi, hogy az adatok tárolása egy számítógépes hálózaton keresztül valósuljon meg és nem egy helyen.

"Nem kétséges, hogy az iparág nyomás alatt működik. Nem csak az a lényeg, hogy milyen tőkével rendelkezel, milyen termékeket kínálsz vagy tanácsokat adsz az ügyfeleknek, de meg kell tanulni mindent korrektül beárazni."

Ermotti elmondta, hogy a jövőre fókuszálnak. A UBS Csoport vezetőjének meggyőződése, hogy a technológia legalább annyira fontos és annyira változó, mint a szabályozások az elmúlt 10 évben. 


További információ: www.cnbc.com


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

Kövesd a híreket Twitter csatornánkon is!