Tesla a Chainlinken

2020.10.21

A Chainlink Marketen megjelent egy külső adapter szoftver, amely lehetővé teszi a Tesla autók távoli elérését. Ennek az adapternek köszönhetően a Tesla autók tulajdonosai távolról is hozzáférhetnek járműveikhez.

A "Link My Ride" névre keresztelt adapter Harry Papacharissiou blockchain fejlesztő nevéhez fűződik. Az adapterrel olyan műveletek hajthatók végre, mint a hitelesítés, a jármű lezárása és feloldása vagy a duda működtetése.

A Tesla járművek már rendelkeznek belső adapterekkel, de külső adaptereknek köszönhetően lehetőség van testreszabott funkciók hozzáadására. Papacharissiou 8000 dolláros fődíjat kapott a Link My Ride megalkotásáért Matt Durkin és Dunken Bliths társfejlesztőkkel együtt.

Papacharissiou tervei szerint a szoftver további felhasználása a decentralizált autókölcsönzés lehet, mely a hagyományos autókölcsönzési módszerekhez képest akár 30%-kal olcsóbban kivitelezhető.

"A hagyományos autókölcsönzési platformokon az emberek egy-egy márka megítélése alapján bérelnek járművet. Járműtulajdonosként vagy szolgáltatóként a centralizált platformon való részvételhez általában fel kell áldozni a bevétel mintegy 30% -át."


További információ: www.u.today