Szingapúr az ICO projektek fővárosa

2017.09.06

Szingapúrra gondolva nem éppen az jut az eszünkbe, hogy a világ egyik felkapott szeglete vagy éppen, hogy a digitális technológia fejlődésének egyik központja. Pedig éppen ez a helyzet. Az ország népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Szingapúr már hosszú idő óta közkedvelt a startup cégek körében, úgy is mondhatnánk, hogy kelet startup fővárosa.

A kedvező adózási környezetnek, a rugalmas szabályozásoknak és az állami támogatásoknak köszönhetően kiváló helyszín ICO projektek lebonyolítására. A szingapúri kormányzat arra irányuló erőfeszítései, hogy minél több vállalkozó kedvű üzletembert csábítson az országba, hatékonynak bizonyulnak.

A központi bank részvételével számos program indult a fintech iparág fejlesztésére, ezzel is hangsúlyozva, hogy az országban működő startup cégek a kormányzat teljes támogatását élvezik. Bevezették a szingapúri dollár tokenizált változatát, melynek célja, hogy egy lehetséges, működőképes alternatívát biztosítson bankközi fizetések lebonyolításához tokenek és blockchain technológia segítségével.

A Szingapúri Pénzügyi Felügyelet (MAS) további szabályozásokat kezdeményezett az ICO projektek ügyében. Megfelelően kidolgozott törvényi keretek mellett biztosítható a befektetők védelme. Folyamatosan támogatni kívánják azon törekvéseket, hogy az ország népszerű desztináció és pénzügyi központ maradjon. 


Ha követni szeretnéd az eseményeket iratkozz fel a Facebookon Kriptovaluták oldalunkra.