Szingapúr áfamentességet kínál a kriptovalutáknak

2019.07.11

Míg néhány ország aktívan tevékenykedik a kriptovaluták terjedése ellen, addig mások úgy tűnik sokkal barátságosabban bánnak a digitális valutákkal. Utóbbiak egyike Szingapúr, mely közzétett egy tervezetet a kriptovaluták adózásával kapcsolatosan. Az új szabályozás lényege, hogy a csereeszközként funkcionáló kriptovaluták, melyekre áru- és szolgáltatási adót (az áfa helyi megfelelője) vetettek ki, ezentúl adómentességet élveznének.

Az útmutató részletesen magyarázza, hogy mi vonatkozna a csereeszközként funkcionáló virtuális valutákra vagy digitális valutákra. A 2020. január 1-jén életbe lépő új szabályozás szerint, ha valaki digitális fizetőeszközt használ termékek vagy szolgáltatások ellenértékének kiegyenlítésére, akkor nem kell számolnia az áruk és szolgáltatások adójával, azaz az áfával.

Példaként említi a Bitcoint (BTC), az Ethereumot (ETH), a Litecoint (LTC), a Dash-t, az XRP-t és a ZCash-t (ZEC), mely kriptovaluták megfelelnek az általuk támasztott feltételeknek és csereeszközként funkcionálhatnak. Az egyelőre nem világos, hogy a többi kriptovaluta is működhet-e hasonlóan. Az viszont egyértelműen kiderül a dokumentumból, hogy a tervezet a stablecoinokat kizárja a mentességi körből.

A szabályozás további megbeszélés tárgyát képezi, a tervezők visszajelzéseket várnak az iparágban tevékenykedő vállalkozásoktól, hogy van-e ennek realitása. 


További információ: www.cryptocoin.news


Megvásároltad már a KRIPTOPÉNZ ABC könyvet?

Ha még nem, akkor itt a lehetőség, hogy dedikált példányod legyen!


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".