SingularityNET ICO

2018.01.22

A singularityNET egy decentralizált piactér, ami a mesterséges intelligenciára specializálódott.

Az ICO projektjét tekintve rekordot állított fel. A hírek szerint 60 másodpercen belül lezárult az ICO és 36 millió dollár gyűlt össze. 

Szakértők szerint az AI (artificial intelligence) esetén jelenleg 200 milliárd dolláros piacról beszélhetünk, ami 3.1 billió dolláros értéket fog képviselni 2025-re. Megoldandó problémák természetesen vannak, mivel az AI manapság nagyon drága, időigényes és használata nehéz.

  • Mivel nincs lehetőség információ áramlására az AI-k között, minden manuálisan történik, ami nagyon drága.
  • Nincs lehetőség AI szolgáltatások igénybevételére, de ha még lenne sem tudnánk megítélni a szolgáltatás minőségét anélkül, hogy használnák. Ez felesleges kockázatot szül.
  • Drága használat, nagyon kevés ember létezik, aki képes mesterséges intelligencia megalkotására illetve arra, hogy összekapcsolja a többivel és mindezt piacra vigye. A legtöbb szervezetnek ez nagyon drága és nagyon bonyolult.

A SingularityNET kifejezetten azért jött létre, hogy ezeket a problémákat megoldja azzal, hogy megnyitja az AI piacot az egész világ számára.

Dr. Ben Goertzel - ügyvezető az alábbiakat nyilatkozta az ICO-val kapcsolatban:

"Az elért eredmény hiteles bizonyítéka annak, hogy a SingularityNET egy olyan ötlet, melynek nagyon is van létjogosultsága. A projekttel kapcsolatban a közösség folyamatos lelkesedését és támogatását tapasztalom."

A cég átfogó víziója az, hogy az AI-t a blockchainnel ötvözve létrehoznak egy decentralizált piacteret a különböző mesterséges intelligenciák számára. Cél: kulcsfontosságú nyílt forrású protokollá válni.

Egy interjúban Goertzel az alábbiakat mondta:

"Egy olyan decentralizált piacteret alkotunk, ami több mint a BitTorrent vagy az Amazon. Nincsen központi irányító, aki eldönti mi kerülhet be a piacra. Bárki feltehet egy AI-t, bemutathatja a hálózatban és bármely cég, melynek szüksége van a szolgáltatásra, kérheti azt."

Sőt továbbment ennél, a cég azt akarja, hogy olyan rendszert hozzanak létre, ahol az AI független attól, hogy mely blockchainen használják. A prototípus az Ethereumot használja, de az túl lassú, így azt akarják elérni, hogy könnyen cserélhető legyen az alkalmazott blockchain technológia. 


CoinBroker:

A jövő technológiájáról van szó, a tőke is biztosított, ezért beemeltem a portfóliómba.  


Az alábbi tőzsdéken már elérhető: coinmarketcap.com


További információ: bitcoinist.com


Ha szeretnél többet tudni az ICO-król vagy meg szeretnéd tanulni, hogyan tudsz vásárolni, akkor gyere el február 1-jén tartandó Workshopomra, amit az A38 Hajón tartok. Jegyet az A38 Hajó weboldalán tudsz venni.

Maximum létszám 50 fő.

Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2100-an csatlakoztak.