Pozitív tőzsdei kilátások 2020-ban

2019.10.30

CoinBroker felvezetője: Kincstári optimizmus kategóriának tartom ezt a cikket, amit a CCN jelenített meg. De egyben igaznak is gondolom, ha a kriptovaluta tőzsdékre gondolunk. - konkluzió a cikk végén

Sokszor emlegetett mondás, hogy ahhoz, hogy pénzt keress, ahhoz előbb költened kell. Nos, az amerikai befektetőknek talán nem ártana megfogadni ezt a tanácsot, ugyanis a Goldman Sachs szerint az amerikai háztartások a legkisebb arányban fognak részt venni a 2020-es tőzsdei rallin a három legnagyobb befektetőcsoport közül.

A cég elmondta a CNBC-nek, hogy a vállalkozások várhatóan 470 milliárd dollár környékén fognak a tőzsdén költekezni. Előrejelzésük szerint a külföldi befektetők mintegy 50 milliárd dollárral járulnak hozzá a piachoz, míg az amerikai háztartások várható költése csekély 30 milliárd dollár lesz 2020-ban.

Hogy miért is nem vetik rá magukat a piacra az amerikai befektetők? Nagyon egyszerű az indok: a félelem. Az amerikai háztartások rettegnek a várható recessziótól, és jól is teszik. A recessziós hisztéria nem igazán csillapodik az utóbbi időben, a befektetők pánikszerűen menekítik ki a készpénzt minden időket meghaladó mennyiségben. 72 éve nem fordult elő, hogy a termelés ilyen kis részt képviselt volna az USA gazdaságában. Ráadásul az amerikai-kínai kereskedelmi háború továbbra is folytatódik, mely nem igazán ösztönzi a befektetőket a tőzsdére való visszatérésre.

"Nagyfokú a bizonytalanság, a befektetők félnek a recessziótól, a lehető legkevesebb készpénzt fektetik be, mely egyértelműen korlátozza a növekedést."

Mindez pedig azt jelenti, hogy az amerikai befektetők kimaradnak majd a 2020-as gyümölcsöző piacról, ugyanis minden kétely, bizonytalanság és komor előrejelzés ellenére a piac növekszik és az elemzők szerint a felfelé menetelés folytatódni fog.

Mindeközben a világ arra vár, hogy az USA és Kína dűlőre jusson egymással. Feltételezve, hogy ez a közeljövőben megtörténik, a piac akár ki is lőhet hirtelen. Ha nem lesz megegyezés, még akkor is pozitívak a kilátások. Az amerikaiaknak továbbra is megvan a lehetőségük arra, hogy pénzt keressenek a tőzsdén, nincs más tennivalójuk, mint el kell kezdeni befektetni."

További információ: www.ccn.com


Pataki Gábor kendőzetlen egyedi véleménye:

A közelgő gazdasági válság szele már érződik, ne szépítsük. Nincs ok a kincstári optimizmusra. A kriptovaluták világában az intézményes befektetők beszállásához minden készen áll, így ha tényleg bekövetkezik a recesszió, elkezd menedékbe vonulni a tőke, akkor viszont szép növekedésnek lehetünk majd tanúi és ez nem kincstári optimizmus a részemről. Megvásároltad már a KRIPTOPÉNZ ABC könyvet?

Ha még nem, akkor itt a lehetőség, hogy dedikált példányod legyen! 


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".