POLYGON

2021.05.05

A Polygon (vagy korábban MATIC) egy Ethereum token, amely a Polygon Network-öt működteti, amely egy többláncú megoldás az Ethereum méretezéséhez és az infrastruktúra fejlesztéséhez. A Polygon célja, hogy gyorsabb és olcsóbb tranzakciókat nyújtson az Ethereumon a 2. réteg mellékláncainak felhasználásával, amelyek blokkláncokon, az Ethereum fő lánca mellett futnak. Jelenleg csak az Ethereum alapláncot támogatja, de a hálózat bővíteni kívánja további alapláncok támogatását.

A Polygon hatékonyan alakítja át az Ethereumot teljes értékű, többláncú rendszerré (más néven a Blokkláncok Internetévé). Ez a többláncú rendszer hasonló a Polkadot, a Cosmos vagy az Avalanche rendszeréhez kombinálva az Ethereum biztonságosságával és ökoszisztémájával.

A Polygon egy 2. rétegbeli méretezési megoldás, amelyet a Binance és a Coinbase támogat. A projekt arra törekszik, hogy ösztönözze a kriptovaluták tömeges elfogadását azáltal, hogy megoldja a skálázhatóság problémáit számos blokkláncon.

A Polygon ötvözi a Plasma Framework-öt és a proof-of-stak protokollt. A Plasma Framework lehetővé teszi az okosszerződések egyszerű végrehajtását. A Polygon segítségével új funkciók épülnek a már bevált technológiára, hogy igazodjanak a különböző igényeinek kielégítéséhez.

A Polygon másodpercenként akár 65 000 tranzakcióval büszkélkedhet egyetlen oldalláncon, míg a visszaigazolási idő kevesebb, mint két másodperc. A "framework" lehetővé teszi globálisan elérhető decentralizált pénzügyi alkalmazások létrehozását egyetlen alapláncon.

A MATIC - a Polygon tokene - az Ethereum blokkláncon futó ERC-20 token. A tokenek a Polygon ökoszisztémán belüli fizetési eszközként szolgálnak. 


További információ: www.coinmarketcap.com


Az alábbi linken regisztrálj a Binance-ra és 20%-os kereskedési díjkedvezményben részesülsz.