Piacra került az első blockchain telefon

2018.12.03

Több hónapnyi várakozás után piacra került a világ első blockchain telefonja, a Finney. Megjelenése a Sirin Labs nevéhez fűződik, amely a 2017-es esztendő egyik legsikeresebb ICO projektjét bonyolította le 157 millió dolláros tőkegyűjtéssel.

A Finney legfőbb jellemzőiről már korábban is olvashattunk, melyek a beépített pénztárca, a saját fejlesztésű Sirin OS operációs rendszer használata és közvetlen kriptovaluta (ETH, BTC, Sirin Labs Token) váltás lehetősége egy konkrét tőzsde használata nélkül. Ezen kívül természetesen minden megtalálható benne, ami egy okostelefontól elvárható 2018-ban: 12 MP-es kamera, 8 MP-es szelfi kamera, 15 cm-es kijelző, 128 GB belső tárhely.

A barcelonai megnyitó eseményen az is kiderült, hogy az okostelefon megjelenése csak egyik lépése annak a tervnek, hogy a blockchain technológia mobil eszközökön is használható legyen. Hangsúlyozták, hogy a Finney segítségével még inkább elérhetővé válik a blockchain a nagyközönség számára.


Moshe Hogeg - társalapító - szerint:

"A Finney előtt szükség volt egy blockchainre, egy számítógépre, egy pénztárca szoftverre, majd egy tőzsdei regisztrációra a kriptovaluta átváltáshoz. A Finney mindez egy helyen, egy telefonban. Hatalmas lépés a blockchain gazdaság és a fogyasztói piac közötti szakadék áthidalására."

A Finney és ezzel együtt a kriptovaluták még elérhetőbbé tétele és népszerűsítése érdekében minden követ megmozgattak. Kezdésként a méltán híres és nem kevésbé népszerű Lionel Messit kérték fel, hogy legyen a márka nagykövete. Ezen kívül az okostelefon dCENTER-én keresztül rengeteg kripto vonatkozású applikáció érhető el, az ajánlott applikáció használatát pedig SRN tokennel jutalmazzák.

A saját Sirin operációs rendszer használata csak a kezdet. A cég jövőbeni célja, hogy minden Android alapú eszköz használhassa a Sirin OS-t, mellyel hozzájárulhatnak a blockchain forradalmához.

Úgy is mondhatnánk, hogy a Sirin Labs terve nemcsak szimplán egy blockchain telefon megismertetése a nagyközönséggel, de egyben egy kripto platform létrehozása, mely akár a kriptok Google-je is lehet. 


További információ: www.cointelegraph.com


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

A cikket támogatta a Stop-Loss Manager, amely 7 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp tőzsdéken egy felületen.