Példátlan eladási hullám okozta a Bitcoin hatalmas esését 2018. első negyedévében

2018.06.12

Amikor a Bitcoin ára közel 20 ezer dollárról 6 ezer dollár alá esett 2018. első negyedévében, akkor mindenki az új befektetőket indokolta.

A Chainalysis blockchain kutató cég által prezentált tanulmány szerint azonban a hosszú távú befektetők (ún. hodlerek) tömeges eladásai okozták a 2017. decembere és 2018. áprilisa között bekövetkezett hatalmas esést. Közel 30 milliárd dollár értékű Bitcoinnal árasztották el a piacot.

"Ez egy példátlan mértékű eladási hullám, mely nem valószínű, hogy hamarosan megismétlődik" - szerepel a cég riportjában.

A dokumentum szerint a korábbi hodlerek leginkább új spekulánsoknak adtak el nagy mennyiségben hosszú távú befektetők helyett, megborítva ezzel az egyensúlyt. Azok - akik a történelmi csúcsár környékén vásároltak - az esés következtében bepánikoltak és még több Bitcoint dobtak piacra. A spekulánsoknak köszönhetően a Bitcoin egy alacsonyabb árszínvonalon állandósult, mivel az új befektetők nem olyan kitartóak és csökkenés esetén hamar túladnak a coinokon. A tanulmány szerint a rendelkezésre álló, kereskedhető Bitcoin volumene 57%-kal nőtt.

Azért némi jót is felfedezhetünk ebben az egész történetben. Mivel a spekulánsok kevesebb coin-t hajlandóak megtartani, mint a hosszú távú befektetők, így a Bitcoin vagyon kevésbé koncentrált, mint 2017 előtt. 


További információ: cnn.com


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

Kövesd a híreket Twitter csatornánkon is!