Összefoglaló a múlt hétről

2019.06.24

A kriptopiacon részt vevők számára kedvezően alakulnak az események. A Bitcoin az elmúlt időszak árfolyamcsúcsát érte el vasárnap 11 188 dolláros értéken, az Ethereum szintén vasárnap tetőzött 318 dolláros árfolyamon, míg a Ripple 0,49 dolláros maximumot ért el. A teljes piaci tőkekapitalizáció 335 milliárd dollárig emelkedett.

Természetesen több top sztori is előtérbe került a múlt héten, ezek közül szemezgettünk néhányat.

A Bitcoin meg sem áll 20 ezer dollárig?

Jó néhány információ arra utal, hogy a Bitcoin rally tovább folytatódik. Miután a Bitcoin áttörte a 10 ezer dolláros álomhatárt, alig 24 órára volt szüksége, hogy a 11 ezer dollárt is meghaladja. Az Ethereum 10 hónapos csúcsra emelkedett és az összes többi altcoin többsége is zöld zónába került. Egyre inkább megfigyelhető az intézményi befektetők érdeklődése, mely a jövőben sem várható másként. A Bitcoin hash aránya mindenkori magasságokba emelkedett 65.000.000 TH/s értékkel. A tervezett Bitcoin blokk jutalmának felezéséig pedig még majdnem egy év van hátra, miközben a gazdasági összképet nézve elmondható, hogy a befektetők egyre több fiat valutát fektetnek a magas tőkeértékkel rendelkező digitális valutákba.


A Facebook bemutatta saját kriptovalutáját, a Librát

Nagy port kavart a hír, hogy a múlt hét folyamán a Facebook nyilvánosságra hozta a 2020-ban kibocsátásra kerülő kriptovalutája - a Libra - leírását. A projekten kívül bemutatásra került a Libra Szövetség is, - 28 vállalkozásból álló konzorcium - mely a digitális valuta működését irányítja majd. Alapító tagjai között olyan cégóriások szerepelnek, mint a Mastercard, a PayPal, a Visa, a Stripe, az eBay, a Coinbase és az Uber. A 2,4 milliárd regisztrált felhasználónak köszönhetően minden eddig kibocsátott kriptovalutánál nagyobb figyelmet és elfogadottságot érhet el.

Mindeközben a kormányzatok és a szabályozó szervek aggodalmukat fejezték ki a projekt pénzügyi stabilitásra gyakorolt lehetséges hatásaival kapcsolatban.


A PwC is nyitott a kriptovaluták felé

A PwC a héten új szoftver használatáról tájékoztatta a nagyközönséget. Az új szoftvert olyan ügyfelek könyvvizsgálata során alkalmazzák, akik kriptovalutával is foglalkoznak. A szoftver támogatja a Bitcoint, a Bitcoin Casht, az Ethereumot és az XRP-t, információkat gyűjt a tranzakciókról és egyenlegekről a blockchainből.


Érdekesség bukkant fel az Amazonon

Érdekességként jelent meg a hír, hogy két könyv is felbukkant az Amazon könyváruház listáján egy bizonyos Satoshi Nakamoto neve alatt. A szerző profilja az állítja, hogy ugyanarról a személyről van szó, mint aki a Bitcoint megalkotta illetve, hogy a könyvek jogdíjainak 100%-át hátrányos helyzetű fiatalokat szolgáló és környezetvédelmi oktatási programok támogatására fordítja.


A heti előrejelzés szerint a Bitcoin könnyedén újabb csúcsokat érhet el, legalábbis a Fundstrat tanácsadó cég egyik alapítója - Tom Lee - szerint. A jóslattal egy időben azt is megemlítette, hogy a Libra projekt megjelenése kiválóan tükrözi az egyre inkább növekvő érdeklődést a kriptoszektor iránt és emiatt teljesen okafogyottá válik a folyamatos érvelés a blockchain mellett vagy a bitcoin ellenében. 


További információ: www.cointelegraph.com


Megvásároltad már a KRIPTOPÉNZ ABC könyvet?

Ha még nem, akkor itt a lehetőség, hogy dedikált példányod legyen!


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".