Orosz szabályozás a kriptovalutákra

2019.03.05

Az orosz Gazdasági Minisztérium egy újabb intézkedéscsomagon dolgozik, mely speciális szabályozást tartalmaz a digitális eszközökre vonatkozóan. Az orosz gazdaság fejlődéséért felelős miniszterhelyettes - Ilya Torosov - a TASS-nak azt nyilatkozta, hogy a digitális eszközök szabályozása természetesen magában foglalja a kriptovalutákat is. 

"Nyilvánvaló, hogy valóban a kriptovalutákról van szó, de jelenleg inkább általánosságban beszélünk."

Vladimir Putin - orosz elnök - február végén utasította a kormányzatot, hogy 2019. július 1-ig készüljön el a kriptoszabályozás. Az utasítás szerint a jogszabálynak tartalmaznia kell egy szabályozási keretprogramot a digitális pénzügyi eszközökre vonatkozóan.

Az Állami Duma tervei szerint már márciusban elfogadnák az új kriptovaluta szabályozást, míg a korábbi energiaügyi miniszter - Igor Yusufov indítványozza egy olaj támogatottságú kriptovaluta létrehozását. Yusufov elmondta, hogy egy kriptoelszámolási rendszer bevezetése az energiapiacon csökkentheti a költségeket és az árfolyamok ingadozását is.

Mindeközben az orosz igazságügyi miniszter - Alexander Konovalov azt állította, hogy egyelőre túl korai a kriptoszabályozás, mivel Oroszországban jelenleg mind az alkotmány, mind a hatályos pénzügyi szabályozás tiltja a kriptovaluták fizetőeszközként való használatát. 


További információ: www.cointelegraph.com


Próbáld ki díjmentesen a Stop-Loss Manager-t, amely 8 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp és Kraken tőzsdéken folyó kereskedési felületen.   


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".