Óriásvállalatok partnereként terjeszkedik az IOTA

2019.02.19

Az IOTA nyílt forrású, elosztott főkönyv, melyet azzal a céllal hoztak létre, hogy az IoT világában használható legyen. Az IoT - Internet of Things - minden olyan eszköz, mely az Internet segítségével összeköthető és irányítható. Mikrotranzakciók lebonyolítását biztosítja tranzakciós költségek nélkül, valamint biztonságos működést. Célja, hogy a költséges bányászat helyett a vállalkozások profitáljanak a technológiából.

Manapság egyre inkább elterjedtek a gép-gép közötti interakciók, az IOTA pedig ezeknek a tranzakcióknak a platformja kíván lenne. Lehet szó járművekről, okos eszközökről vagy akár egészségügyi berendezésekről.


A sikeres működéshez az alábbi óriáscégekkel kötött megállapodások is hozzájárulnak.

Microsoft

2017. novemberében a Microsofttal közösen indította el a világ első nyilvános adatpiacterét. Az ötlet az volt, hogy az adatok biztonságosan megoszthatók és pénzzé tehetők az IoT rendszerében. Legyen szó bármilyen információról, akár egy saját időjárás állomás által összegyűjtött adatokról. Igaz később ellentmondásos információk láttak napvilágot az együttműködéssel kapcsolatban. Az IOTA cáfolta a hivatalos partnerség létrejöttét, míg a Microsoftnál utaltak az IOTA Alapítvánnyal való közös munkára.


Volkswagen

A szakemberek folyamatosan új technológiákon dolgoznak a közlekedési eszközök piacán is. Az önvezető járművek technológiájának fejlesztéséhez hatalmas segítség lehet az IoT, mivel az adatbázisban összegyűjtött adatok a gyártók rendelkezésére állnak és ez hozzájárulhat a jövőbeni termékek minőségének fejlesztéséhez, a problémák kiküszöböléséhez.

Partnerségi kapcsolatukat 2018. januárjában hozták nyilvánosságra. Johann Jungwirth - CDO - csatlakozott az IOTA Alapítványának felügyeleti bizottságához, melyből egyértelműen látszik a két vállalkozás szoros együttműködése.


DnB

2018. júniusa óta dolgoznak együtt Norvégia legnagyobb pénzintézetével a Den Norske Bankkal. Partnerségük új üzleti modellek megalkotásán, az ügyfelek adatainak védelmén és mikrofizetéseket lehetővé tevő megoldások létrehozásán alapszik.

"Az IoT, a gép-gép (M2M) közötti kommunikáció és mikrofizetési szolgáltatások jövőbeni terjeszkedése várható, ezért úgy gondoljuk, hogy a csatlakozás egy olyan technológiához, mint az IOTA, értékes tapasztalatot és know-how-t biztosít jövőbeni sikeres működésünkhöz."


Bosch

A német székhelyű Bosch a világ legnagyobb autóipari beszállítója. Számukra az IOTA egy olyan eszköz, mellyel értékes információk gyűjthetők össze és használhatók fel. A Bosch jelenleg is igencsak benne van az IoT világában, a becslések szerint 2020-ra már 15,6 milliárd IoT eszköz csatlakozik majd a rendszerhez.


Fujitsu

Szeptemberben az IOTA Alapítvány partnerségi megállapodást kötött a Fujitsuval, mely az egyik vezető szolgáltató az IT szektorban. A Fujitsu képviselője - Rolf Werner - egy németországi kiállításon ecsetelte az IOTA előnyeit:

"Az új technológia energiahatékony és díjmentes tranzakciókat biztosít. Kifejezetten alkalmas arra, hogy az automatizált rendszerek és a gép-gép (M2M) ökoszisztémák ipari sztenderjévé váljon."

Természetesen az IOTA csapatának sikerült még jó néhány partnerségi megállapodást kötnie, legyen szó nemcsak nagy márkákról, de akár neves egyetemekről is. Csak hogy néhányat említsünk a teljesség igénye nélkül: Energinet, BlockLab, Ewe, Oslói Egyetem, Norvég Természettudományi és Műszaki Egyetem és még sokan mások.


További információ: www.usethebitcoin.com


Próbáld ki díjmentesen a Stop-Loss Manager-t, amely 8 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp és Kraken tőzsdéken folyó kereskedési felületen. 


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".