Öngyilkosságot követett el egy kínai Bitcoin kereskedő

2019.06.19

Egy tőkeáttételes Bitcoin kereskedő állítólag öngyilkosságot követett el, miután 2000 BTC-t veszített, így megrövidítve az ügyfeleket. A jelenlegi árfolyam alapján, 16 millió dollárnak megfelelő összeget veszített egyetlen pozíción. Hui Yi a kriptopiac elemző BTE.TOP platform társalapítója és egyben ügyvezetője volt.

Halálhírét egy ex-partnere tette közzé miután sikkasztásos pletykák kaptak szárnyra az üggyel kapcsolatban. A spekuláció mindennapos a tőzsdei kereskedésben és még az sem kizárt, hogy Yi "eljátszotta" a saját halálát, hogy ne kelljen visszafizetnie az ügyfelek pénzét.

A biztos út a kudarchoz = tőkeáttételes kereskedés?

A tőkeáttételes kereskedés lehetővé teszi a befektetők számára, hogy a tényleges tőkéjüknél nagyobb összeggel kereskedjenek, azaz kis pénzzel nagy tőke mozgatása lehetséges. Mindez nagyon is jövedelmező lehet és a befektető megtöbbszörözheti hozamát, ha a számok a megfelelő irányba mozdulnak. Yi esetében nem a számításai szerint alakultak a dolgok, így elveszítette a befektetők összes pénzét.

Yi arra számított, hogy a Bitcoin ára esni fog és állítólag nyitott egy 2000 Bitcoinos (short) pozíciót, 100x-os tőkeáttétel, vagyis gyakorlatilag 200.000 BTC-t adott el. Várakozásai szerint a BTC-nek 7000 dollárig kellett volna esnie, ehelyett 8300 dollárig esett csupán, majd újra növekedésnek indult. 


További információ: www.ccn.com


Megvásároltad már a KRIPTOPÉNZ ABC könyvet?

Ha még nem, akkor itt a lehetőség, hogy dedikált példányod legyen!


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".