Növekszik az érdeklődés a kriptovaluta piac iránt

2019.05.14

A Bitcoin lassan, de biztosan újra elérte a 8000 dolláros árfolyamot, a szakértők abban reménykednek, hogy ez újra a felfelé ívelő piac kezdete. Érdekes tényező, - mely a múltban is megfigyelhető volt a Bitcoin árfolyamának növekedésével kapcsolatban - az a Bitcoinos keresések számának emelkedése. És valóban a trend újra tapasztalható, a keresések száma folyamatosan emelkedik.

A Google Trends azt mutatja, hogy a Bitcoinos keresése száma gyakorlatilag a csúcson van a 2019-es évet vizsgálva, akárcsak a kapcsolódó témák - pl. a "Litecoin vagy "hitelkártya" - iránti megnövekedett érdeklődés. Bár az is igaz, hogy a magát "kriptovaluta" szót nem keresték jelentősen többen, mint az elmúlt időszakban.

A Baidun - a legnagyobb kínai keresőoldalon - szintén top kategóriába emelkedett a Bitcoin, mint kulcsszó, még úgy akkoriban, amikor elérte az 5000 dolláros árfolyamot.

Az Ethereum és a Ripple szintén nagy népszerűségnek örvend, már ami a kereséseket illeti. Kettejük közül a Ripple sokkal előnyösebb helyet foglal el, mint az Ethereum. Tavaly volt is rá példa, hogy helyet cseréltek a legnagyobb coinok rangsorában. Sokan úgy vélik, hogy a 2019-es év egy nagy kiugrás lehet a Ripple számára, ami nem is csoda, gondoljunk csak a határon átívelő megoldásaikra, partneri kapcsolatokra vagy a RippleNetre.

Az árfolyamok növekedése úgy tűnik nagyon is egybeesik a keresések számának emelkedésével, és nem volt ez másként a 2017-es csúcs idején sem. A cikk írásának időpontjában a Bitcoin 8251 dolláron, az Ethereum 213 dolláron, a Ripple pedig 0,38 dolláron kereskedhető. A tőkepiaci kapitalizáció 244 milliárd dollár, mely értékre már nagyon régen nem volt példa.

Az amerikai és kínai kereskedelmi háború, valamint a tőzsdéknek a korrekciója is összefügghet a kriptovaluták dimanikus növekedésével. Most megláthatjuk, hogy kialakul-e a kriptovaluták menedék státusza.


További információ: www.investinblockchain.com


Gyere el a soron következő meetup-ra, melynek címe: Kriptovalutákról kezdőknek az alapoktól! Bárki megtanulhatja, ezt garantálom! Jelentkezz az alábbi linken! 


Próbáld ki díjmentesen a Stop-Loss Manager-t, amely 8 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp és Kraken tőzsdéken folyó kereskedési felületen.


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".