Németországban blockchain-en tárolnák az egészségügyi adatokat

2018.04.11

A német Camelot Consulting Group blockchain alapú megoldást fejlesztett ki az egészségügyi adatok kezelésére. A vállalkozás célja egy biztonságos digitális platform létrehozása az adatok tárolására és cseréjére. A gyógyítási folyamatban résztvevők számára elérhetők az adatok, jogosultság nélküli "szereplők" nem férhetnek hozzá azokhoz. Lehetővé teszi partner rendszerek integrációját, akárcsak az információk eredetének ellenőrzését.


"Az egészségügy számos különböző szereplőt foglal magában. Manapság az értékes adatok továbbítása és rögzítése sokszor még mindig az elavultnak számító analóg módszerekkel történik. A hibás adatrögzítés vagy az adatokkal való visszaélés kockázata kiemelten magas. A rendszer használata kiküszöböli ezeket a problémákat."

A Camelot Group által kifejlesztett platform csak egyike a blockchain széles körű felhasználásnak. 

Blockchain alkalmazása a világ más tájain:

Chilében például a Nemzeti Energiaügyi Bizottság bejelentette, hogy a nemzeti energia szektor adatainak kezelésére Ethereum alapú platformot fognak használni.

A legfőbb lengyel bank - a PKO Bank Polski - pedig bejelentette azon szándékát, hogy az ügyfél dokumentumok kezelésére és tárolására blockchain alapú rendszert kíván igénybe venni. 


CoinBroker kisokos:

Tudták, hogy a Bitgur.com oldalon elérhető 1576 kriptovaluta közül, 643 az Ethereum blokkláncon keresztül működik illetve azon lett kibocsátva? Ez a kereskedett kriptovaluták 40,7%-a. 


További információ: cointelegraph.com


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2400-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

Kövesd a híreket Twitter csatornánkon is!