Nem várható a Bitcoin ETF-ek jóváhagyása

2018.12.03

A kriptovaluta hívők már türelmetlenül várják, hogy mikor kerül elfogadásra az első Bitcoin alapú ETF, számos kérvény érkezett már a SEC-hez, de ezek közül egy sem kapott jóváhagyást. Az Amerikai Értékpapír-, és Tőzsdefelügyelet elnöke - Jay Clayton - szerint nem valószínű, hogy erre belátható időn belül sor kerül. Indokként említette többek között a piaci megfigyelés, monitorozás hiányát, a kriptovaluták árfolyamának volatilitását, a piac instabilitását.

A legtöbb kriptovaluta tőzsde nem alkalmazza azokat a monitorozási eszközöket, mint a tőzsdék, ezáltal a befektetők nem jutnak hozzá a kellő információhoz, így a kelleténél nagyobb kockázatot vállalnak.

"A befektetők a manipulációktól mentes kereskedés lehetőségét várják el. Ez egy olyan kérdés, mellyel foglalkozni kell, mielőtt bármilyen pozitív döntés születik."

Például a New York-i Tőzsde és a Nasdaq olyan megfigyelő rendszerrel rendelkezik, mely nyomon követi, megelőzi és ki is vizsgálja a kártékony és manipulatív tevékenységeket. Ezek az eszközök a digitális valuták kereskedésével foglalkozó tőzsdék nagy részénél nem állnak rendelkezésre.

A piac manipulálásán túl hatalmas kockázatot jelent a befektetőknek, hogy egyes váltókról a kriptovaluták könnyedén ellophatók.

A piac szereplői az ETF elfogadásától várják, hogy lökést adjon a kriptovaluta piacnak, de úgy tűnik erre még egy darabig várni kell. 


További információ: www.cnbc.com


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

A cikket támogatta a Stop-Loss Manager, amely 7 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp tőzsdéken egy felületen.