Nem indult jól az év a kriptovaluta tőzsdék számára

2019.02.06

A tavalyi év és az év eleje sem volt valami kegyes a kriptovaluta tőzsdékkel szemben, mivel kereskedési volumenük 2017 óta nem látott mélységekbe zuhant egy friss jelentés szerint.

A 2018-as évre igencsak jellemző volt a kriptopiacok volatilitása, ennek ékes bizonyítéka, hogy a teljes tőkekapitalizáció 825 milliárd dollárról egészen 103 milliárd dollárig esett vissza január és december között. Ehhez képest az év eleje viszonylag stabilnak mondható.

A kutatás során a 4 legnagyobb kriptovaluta tőzsde adatait vizsgálták, melyek a Binance, a Coinbase, a Gemini és az OKEx. A Binance - a világ legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje - 40%-os csökkenést produkált a BTC/USD kereskedési piacán, mely 2017-es indulása óta a leggyengébb periódus. A mélypontot kismértékű, de viszonylag egyenletes növekedés követte.

A Coinbase forgalma folyamatosan csökkenő tendenciát mutat 2018 kezdete óta. Míg januárban 8.2 milliárd dollár volt a BTC/USD kereskedési volumene, ez decemberre 2 milliárd dollárig zuhant. 2019 januárjában ez tovább csökkent egészen 1 milliárd dollárra.

A Geminit - a Winklevoss ikrek vezetésével - 2018 folyamán szintén hanyatló kereskedési volumen jellemezte, év végi BTC/USD forgalma 600 millió dollár volt, mely 2019-ben tovább csökkent 300 millió dollárig.

Az OKEx volt a kivétel, mely nem követte a többi három tőzsdét, hiszen kereskedési volumene növekedett egészen az év végéig.

A Hong Kong-i központú tőzsde kereskedési volumene 1,9 milliárd dollár volt 2018. szeptemberében, mely 5,5 milliárd dollárra emelkedett az év végére. Majd az év elején esett vissza 4 milliárd dollár alá.

De mindez a legnagyobb tőzsdéket nem ejti kétségbe. Changpeng Zhao - a Binance ügyvezetője még novemberben azt mondta, hogy nem igazán aggódik a csökkenő forgalom miatt, hiszen ez elkerülhetetlen utóhatása a csökkenő árfolyamoknak. Igaz, hogy a novemberi kereskedési volumen csupán egytizede volt a 2018-as januári forgalomnak, de még így is jelentősen magasabb volt, mint az előző év novemberének forgalma.


További információ: www.ambcrypto.com


Próbáld ki díjmentesen a Stop-Loss Manager-t, amely 8 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp és Kraken tőzsdéken folyó kereskedési felületen. 


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".