Musk szerint a Bitcoin és az Ethereum árfolyama magasnak tűnik

2021.02.22

Elon Musk tweetjei folyton felbolydítják az állóvizet, mostanában sokat koncentrál a kriptovaluták piacára, nem kérdés, hogy megszólalásai folyamatosan hozzájárulnak a digitális valuták árfolyamának emelkedéséhez.

Musk úgy fogalmazott, hogy a Bitcoin és az Ethereum árfolyama magasnak tűnik, miután rekord magasságokat értek el a hétvégén. Mindezt válaszként írta egy olyan véleményre, mely szerint az arany sokkal jobb a bitcoinnál és a hagyományos készpénznél is.

Jelenleg ott tartunk, hogy minden idők legmagasabb árfolyamait sorra döntik meg a kriptovaluták. A Bitcoin vasárnap 58 ezer dollár fölé emelkedett, csaknem megközelítve az 59 ezret, tőkepiaci értéke pedig átlépte az 1 billió dolláros küszöböt. Az Ethereum szintén rekordon teljesített 2000 dollár feletti árfolyamával. A Bitcoin árfolyama az elmúlt fél évben durván 350%-ot emelkedett.

"A pénz csak adat, amely lehetővé teszi, hogy elkerüljük a cserekereskedelem kellemetlenségeit" - tweetelt Musk a digitális valuták egyik fő támogatója. "Ezeket az adatokat, mint minden adatot, késleltetés és tévedés jellemzi. A rendszer folyamatosan fejlődik, hogy mindkettőt minimalizálja."

A Bitcoin árfolyamának emelkedése számos tényezőnek köszönhető, többek között a legfőbb befektetők, intézményi befektetők, vállalatok növekvő elfogadásának. Mint korábban beszámoltunk róla a Tesla szintén befektetett 1,5 milliárd dollár értékben, mely tovább növelte a digitális valuták iránti érdeklődést. 


További információ: cnbc.com