Múlt heti összefoglaló

2019.07.01

Vegyes érzelmekkel tekinthetünk az elmúlt hét eseményeire, a kriptovaluták árfolyamai eléggé széles skálán mozogtak. A hét elején a Bitcoin 10844 dolláron kezdett, majd vasárnap 11946 dolláros árfolyamon zárt, hét közben elért maximuma 13775 dollár. Az Ethereum hasonló utat járt be, 307 dolláron kezdett, majd 320 dolláron zárt a hétvégén, heti elért maximuma 335 dollár. A teljes piaci tőkeérték 344 millió dollár volt a heti záráskor.

A Bitcoin múlt hét közepén 13 ezer dollár felett tetőzött, majd árfolyama hirtelen zuhanórepülésbe kezdett a Coinbase-en regisztrált hibának köszönhetően. Az árak nem sokkal azután kezdtek el esni, hogy a tőzsde elismerte, akadt némi probléma kereskedési felületén, melyet körülbelül egy óra elteltével sikerült orvosolni. Az 1400 dolláros esést követően a Bitcoin árfolyama lassan magához tért, de nem eléggé, hogy kitartson a hét végéig.


Opera iOS

Az Opera elindította böngészője iOS verzióját június 26-án. Az Ethereum alapú decentralizált applikációkhoz hasonlóan, támogatja az összes ERC-20 tokent és stablecoint, a beépített kriptopénztárca ETH tárolására alkalmas. Az Opera Touch iOS verziója a tavaly már elindított Android verzió után következett. 

Charles Hamel - kriptovezető - szerint: "Hiszünk benne, hogy minden valamirevaló, modern böngészőnek integrálnia kell egy kriptopénztárcát. Ez lehetővé teszi, hogy új üzleti modellek bukkanjanak fel a weben."

A lakosság 27%-a szívesen látna kriptókat a minden nap használt applikációkban

A CEX.io kriptotőzsde felmérést készített természetesen kripto témakörben. A eredmények szerint a britek 27%-a szívesen használna kriptovalutákat a mindennapokban használt applikációkban, olyan tranzakciók során, mint a hitelkártyás fizetések vagy nemzetközi pénzátutalások. 32%-uk nyilatkozta azt, hogy szeretné, ha a kriptotechnológiákat integrálnák a fizetési applikációkba. A válaszadók mindössze 13%-a rendelkezik kriptovalutával. A megkérdezettek 28%-a válaszolta azt, hogy szívesen vásárolna digitális valutákat, ha jobban megértené azokat és működésüket. Ezek az eredmények mindazok ellenére születtek, hogy az Egyesült Királyság az egyik olyan ország, ahol a legmagasabb a Google keresések száma kriptovalutákkal kapcsolatban.


A Bitrue szingapúri kriptotőzsdét meghackelték

A hírek szerint egyetlen hackernek sikerült bejutnia a tőzsdére és közel 5 millió dollár értékeben kárt okozni. A tőzsde úgy nyilatkozott, hogy az esetre elég hamar fény derült és azonnal értesítették a kiutalásba bevont tőzsdéket (Huobi, Bittrex, ChangeNOW), így azok befagyasztották a tranzakciókat. Az érintett ügyfelek természetesen hamarosan visszakapják pénzüket.


A CoinATMRadar adatai szerint a Bitcoin ATM-ek teljes száma elérte az 5000-et globálisan. A telepített ATM-ek a világ 90 országában lehetővé teszik, hogy a kriptofelhasználók Bitcoint vásároljanak vagy adjanak el. Naponta átlagosan 6 darabot telepítettek június hónapban.

Még mielőtt a Coinbase padlóra küldte volna az árfolyamokat, az eToro elmező - Simon Petersnek - volt egy nagyon merész kijelentése. Előrejelzése szerint a BTC akár egy vagy két héten belül elérheti mindenkori legmagasabb - közel 20 ezer dolláros - árfolyamát. 2019. végére pedig az 50 és 100 ezer dollár közötti árfolyam sem kizárt. Úgy tartja, hogy a jelenlegi növekedés teljesen más, mint anno 2017-ben. Meg kell jegyezni azonban, hogy a BTC emelkedése az altcoinok rovására történt, és az elemző arra figyelmeztet, hogy ez a trend valószínűleg folytatódik. 


További információ: www.cointelegraph.com


Megvásároltad már a KRIPTOPÉNZ ABC könyvet?

Ha még nem, akkor itt a lehetőség, hogy dedikált példányod legyen!


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".