Múlt heti áttekintő

2019.07.08

A hét eleje döcögősen indult a Bitcoin számára, szerdára összeszedte magát, majd csütörtökre sikerült újból megközelítenie a 12 ezer dollárt, péntekre azonban megint piros zónába került. A kriptokereskedő - Josh Rager - szerint folyamatos felépülésének köszönhető, hogy kifejezetten "bikásnak" tűnik árfolyama. Piaci részesedése továbbra is 60%.

Nem kérdéses, hogy a Bitcoin szereplését illetően vezető pozícióban volt az elmúlt néhány hét során, nem mondható el ugyanez az altcoinokról, melyek jó része még mindig padlón van. Kivételként kell megemlíteni a Chainlink LINK tokenét, mely az elmúlt hónapban 270%-os növekedést produkált, tőkekapitalizációja elérte az 1 milliárd dollárt, jelenleg 17. helyen szerepel a top coinok rangsorában, megelőzve olyan coinokat, mint az IOTA vagy az Ethereum Classic. Év eleji 0,30 dolláros árfolyamához képest jelenleg 3,37 dolláron kereskedhető, mely januári árfolyamának 10-szerese.

Jelenlegi emelkedése összefüggésbe hozható a Google bejelentésével, mely szerint a Chainlink hálózatát integrálja a Google Cloud projektjébe. További tényező lehet, hogy a Coinbase Pro listázta a LINK-et.


Új szelek fújnak a BIS háza táján

Augustin Carstens - a Nemzetközi Fizetések Bankjának elnöke (BIS) - tavaly még úgy utalt a kriptovalutákra, mint egy buborékra és környezeti katasztrófára. Érdekeset fordult a világ, hiszen Carstens legújabb nyilatkozata szerint aktívan támogatja a nemzeti valuták digitális verziójának létrehozását, hiszen erős igény mutatkozik rá a lakosság részéről.


Továbbra sem nyugszanak a kedélyek a Libra körül

A amerikai képviselőház pénzügyi bizottsága írásban kereste meg Mark Zuckerberget és a Calibra ügyvezetőjét, David Marcust, melyben arra kérik az illetékeseket, hogy azonnali hatállyal függesszék fel a Libra coin és a Calibra pénztárca fejlesztését.

A fent említett termékek egy egészen új globális pénzügyi rendszert hozhatnak létre azzal a céllal, hogy akár az amerikai dollár versenytársává váljanak. Ez komoly kérdéseket vet fel a kereskedéssel, az adatvédelemmel, a monetáris politikával vagy akár nemzetbiztonsági kérdésekkel kapcsolatban nemcsak a felhasználók, hanem a befektetők és az egész gazdaság szemszögéből is.


A Nestlé is csatlakozik a blockchainhez

A svájci élelmiszeripari óriás csatlakozik a blockchainhez, partnerségi megállapodást kötött az OpenSC-vel. Terveik szerint a blockchain technológiát használják arra, hogy termékeiket nyomon követhessék az ellátási láncban a beszerzési forrásoktól kiindulva, egészen a gyárakig és raktárakig.

A heti előrejelzés Anthony Pompliano-tól - a Morgan Creek Digital Assets társalapítójától - származik. Teljesen biztos benne, hogy a Bitcoinban megvan a potenciál, hogy 2021 végéig akár a 100 ezer dolláros árfolyamot is elérje. A 2020. májusi jutalomfelezés az egyik legnagyobb ösztönző tényezője lesz a növekedésnek. A kereskedési volumen magasan szárnyal, egyre többen tekintenek menedékvalutaként a Bitcoinra, éppen ezért legnagyobb támogatója az idő. 


További információ: www.cointelegraph.com


Megvásároltad már a KRIPTOPÉNZ ABC könyvet?

Ha még nem, akkor itt a lehetőség, hogy dedikált példányod legyen!


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".