Morgan Stanley sem érti még a lényeget

2017.07.14

James Faucette, a Morgan Stanley egyik elemzője szerdán közzé tett egy elemzést, amiben a spekulánsok beteg gyerekeként jellemezte a Bitcoint. Állítását arra alapozta, hogy míg a Bitcoin árfolyama 250%-ot emelkedett év eleje óta, addig azonos időtávon az online kereskedők száma - akik elfogadják a Bitcoint - 5-ről 3-ra csökkent. Az elemző véleménye szerint az állítólagos elfogadói számcsökkenés oka abban gyökerezhet, hogy a gyors értékváltozások miatt használhatatlan a mindennapi életben a szuperpénz, így egyelőre csak a spekulánsok hajtják fel a Bitcoin árát.


Az állítása azért is sántít, mert ha a Bitgo vagy Bitpay szolgáltatók segítségével Bitcoin elfogadói szolgáltatást indítunk weboldalunkon, nem vagyunk kötelesek Bitcoinban tartani a fizetett összeget, hanem akár a fizetés pillanatában konvertálni tudjuk a kapott Bitcoin-okat EUR-ba vagy USD-ra. 

CoinBroker véleménye: Érthetetlen, hogy egy ilyen neves intézmény vezetője, hogy tehet ilyen dilletáns állítást, miközben a Bitcoin elfogadó helyek száma nem hogy csökkenne, hanem dinamikus növekedést mutat. 

A Coinbroker véleményét egy friss Japánból származó hír is megerősíti.


A Bic Camera kiskereskedő elfogadja a Bitcoint áruházaiban. Együttműködött partnernek a bitFlyer-t választotta, ami Japán legnagyobb tőzsdéje az értékesítési pont (PoS) fizetési infrastruktúra telepítésében. Fizetési közreműködőként a bitFlyer azonnal átváltja a Bitcoint a fizetés után. Majd az átváltott valutát a következő napon megkapja a kereskedő a saját bankszámlájára, miközben a bitFlyer csupán 1% -os szolgáltatási díjat számít fel a tranzakciók után.


Ha követni szeretnéd az eseményeket iratkozz fel a Facebookon Kriptovaluták oldalunkra.