Mit jelent a Casper frissítés az Ethereum számára?

2018.03.08

Az Ethereum, amely egy jól működő rendszer, jelenlegi formájában még mindig küzd bizonyos megoldásra váró kapacitás problémákkal. A folyamatos fejlesztések egyik első állomásaként az Ethereum platform az eddig használt proof-of-work (PoW) algoritmusról proof-of-stake (PoS) algoritumusra vált. Az Ethereum által választott PoS protokoll a Casper.

A PoW algoritmus használata során szükség van a bányászokra, hogy megoldják a komplex számítási feladatokat, mely folyamat hatalmas kapacitást igényel.


Meetup & sör - 2018 március 13-án az A38 Hajón: Kriptovaluták & ICO-k keresése, értékelése + Tőzsdepszichológia a gyakorlatban

Jegyedet online is megveheted!Ezzel szemben a PoS használatakor a bányászok "feleslegessé" válnak, ugyanis a hangsúly áttolódik az ETH tulajdonosokra, ami azt jelenti, hogy a hálózat hasznából tulajdoni hányaduk alapján részesednek. Ez egyben azt is jelenti, hogy a bányászathoz kapcsolódó hatalmas üzemeltetési-, és energiaköltségek redukálódnak.

A PoS bevezetése folyamatosan történik (jelenleg is tesztelés alatt áll), ami azt jelenti, hogy átmenetileg hibrid üzemmódban fog működni a rendszer.

Összességében elmondható, hogy a Casper alapjaiban változtatja meg az Ethereum hálózat működését. Az Ethereum közösségen belül az az általános vélemény, hogy a PoS alkalmazásával az árak exponenciálisan elkezdenek emelkedni, mivel az ether-ek egy része kikerül a forgalomból (a folyamatban való részvételhez az ETH állomány egy részét le kell kötni), így csökken a rendelkezésre álló ether mennyisége. 


További információ: finder.com


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2400-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

Kövesd a híreket Twitter csatornánkon is!

Következő Meetup-unkat 2018. március 13-án tartjuk az A38 Hajón, melyre jegyet az A38 oldalán vásárolhatsz.

Meetup & sör - 2018 március 13-án az A38 Hajón: Kriptovaluták & ICO-k keresése, értékelése + Tőzsdepszichológia a gyakorlatban