Csípd el a jó "beszálló pontot" stablecoinokkal!

2020.04.18

VÉGRE itt a lehetőség, hogy felkészüljünk az időszaki esésekre. Gyakran zuhannak be a kriptovaluták árfolyamai, a legtöbb esetben hétvégéken, szombat vagy vasárnap hajnalban. Ezek jó alkalmak lehetnek, hogy olcsóbban vásároljunk.

0-24 órában folyik a kereskedés a kriptovaluta tőzsdéken, képtelenség nyomon követni az árfolyamok alakulását és kivárni a "jó beszálló pontot". Igazából a jó beszállási pontot nehéz eltalálni, erre találták ki az átlagolásos módszert, amikor is folytatólagosan akár naponta, hetente vagy óránként automata üzemmódban vásárolunk. Ilyen szolgáltatást nagyon kevés tőzsde nyújt, sajnos a a Binance sem.

Hogy tudjuk elcsípni az alját? 

Erre több lehetőségünk van, de csak akkor ha a tőzsdén rendelkezünk befektetendő forrással. Azonban a vásárlás forrását célszerű dollárhoz kötött fix árfolyamú kriptovalutákban, úgynevezett stablecoinokban tartani.

Limit megbízásokat adhatunk több szinten, ezzel biztosítani tudjuk, hogy ha akár időszakosan is, de zuhan az árfolyam, akkor olcsóbban tudunk bevásárolni. Az ideális megoldás az lenne, ha egy meghatározott árszinten aktiválni tudnánk egy csúszó stoploss vételt, ami gondoskodik róla, hogy kövessük a zuhanást, majd ha ismételten emelkedésnek indul az árfolyam, akkor bevásároljunk az alja felett pár százalékkal. De ilyet nem nyújt tudtommal egyetlen egy kriptovaluta tőzsde sem.

Nézzünk egy példát egy befektetési stratégiára!

X kriptovaluta árfolyama 7000 USD, a piac rebesgeti, hogy komoly zuhanás is bekövetkezhet, mások pedig arról beszélnek hogy ki fog lőni az árfolyam. 

A piaci hírek olvasása elérte a célját, elbizonytalanodunk és fogalmunk sincs mit tegyünk. De nem szeretnénk lemaradni az olcsó vásárlás lehetőségéről és azt sem, hogy lemaradjunk az emelkedésről. Nő bennünk az adrenalin, de döntésre nem jutunk. Ismerős egy érzés ugye?

Két (egyszerű) stratégiát javaslok

Egyik lehetőségünk elkezdünk vásárolni - akár naponta vagy 12 óránként - az adott kriptovalutából, így biztosítjuk magunk számára, hogy átlagban jó áron fogunk beszállni. Erre van is lehetőségünk stresszmentesen, kényelmesen a Profit Manager (BÉTA) szoftver segítségével.

Másik lehetőségünk, hogy dupla annyi pénzt töltünk fel a tőzsdére, mint amennyit be szeretnék fektetni és beállunk különböző alsóbb árszintekre (pl: 5-10-15%-kal) limit vásárlási ajánlattal ügyelve rá, hogy egy limit ajánlat hány napig érvényes (általában maximum 30 napig). A limit vételekkel párhuzamosan stoploss vételeket is beállítunk az aktuális árszint felett pl.: 3-5-9%-kal. Így bármi is történjen teljesülni fog a vásárlásunk és nem fogjuk lekésni a várva várt emelkedést, feltéve hogy tényleg bekövetkezik. 

Mi kell mindehhez?

Vásárolunk kell stabelcoinokat - például a hazai kriptováltók egyikénél a CoinCash.eu-nál vagy a MrCoin.eu-nál -, amit feltöltünk a tőzsdeszámlánkra és be kell állítsuk a fent leírt egyik stratégiával a vásárlásokat.

Melyik stablecoint válasszuk?

Két szempontot kell figyelembe vegyünk. Az egyik a stablecoin mögött álló tőke és átlátható működési környezet, ez alapján a BUSD (a Binance tőzsde stabelcoin-ja) vagy a TUSD-t tartom megfelelőbbnek, azonban ezek forgalma lényegesen alacsonyabb, így csak limit ajánlatoknál célszerű használni, piaci (market) ajánlatok estén az USDT azaz a Theter az előnyösebb. Azonban az USDT-nek piaci forgalma a legnagyobb, így a legtöbben ezzel kereskednek, de hosszabb távon nem abban tárolják a tőkéjüket, amikor időszakosan "kitáraznak" azaz eladják kriptovalutájukat.

Összegezve a stabelcoinok rendkívül hasznosak a tőzsdei befektetés szempontjából, de gondosan át kell gondoljuk, hogy melyikben is tartsuk hosszabb távon befektetendő tőkénket.  Senkinek sem ajánlom, hogy szép napos időben vagy éjszakákon keresztül a monitor előtt bámulja az árfolyamokat és vizslassa a chartokat. 

Éljük az életünket és ne az izgalom forrását keressük a tőzsdei befektetésekben. 


A magam részéről pont ezért dolgoztam ki egy befektetési módszertant, amit Profit Manager-nek neveztünk el. Képtelenség mindezt végrehajtani manuálisan a tőzsdei kereskedési rendszerekben ezért készítettünk egy szoftvert, amit hamarosan élesben is elindítunk. 

Bővebb info a ProfitManager.io oldalon találtok. Demo üzemmódban ki tudjátok próbálni rendszerünket és az értékes javaslatokért 50 StopLoss Tokent adunk ajándékba javaslatonként. A Stop Token-nel lehet majd kifizetni a szoftver használat díját. 

Ha tesztelni szeretnétek a módszertant múltbeli adatokkal, azt a calculator.profitmanager.io oldalon tehetitek meg. 


Szép hétvégét és jó pihenést kívánok!

#stablecoin #profitmanager #coincash #mrcoin #busd