Michael Novogratz a kriptovalutákról

2018.07.06

Michael Novogratz - sokmilliárd dolláros befektetési vállalkozó, a Fortress korábbi menedzsere, jelenleg a Galaxy Investment Partners ügyvezetője - igazi kriptovaluta hívő.

2012-ben - 4 évvel a nagy pénzügyi/gazdasági válság után - kezdett el kriptovalutákkal foglalkozni és jobban megismerni a blockchain működését. Az elmúlt két évek során a vezető kriptovalutákkal kapcsolatos optimizmusát fejezte ki. Továbbá felfedte azt is, hogy vagyonának 10%-át - ami több százmillió dollárt jelent - különböző kriptovalutákba fektette, mint például Bitcoinba, Ethereumba vagy Litecoinba.

A vele készített Bloomberg interjúban a jelenlegi kriptovaluta forradalmat az Internethez hasonlítja, amely minden lehetséges módon megváltoztatta életünket. Ha 15 év múlva visszanézünk, akkor ugyanazt fogjuk tapasztalni a blockchainnel kapcsolatban, ezért mindenkinek érdemes megismerni, hogy hogyan is működik. Igaz, hogy jelenleg már 100 körül van a blockchainek száma, de a legvégsőkben körülbelül 3-5 blockchain marad majd.

Véleménye szerint nem kell sokat várni az intézményi befektetők megjelenésére sem, körülbelül 3-9 hónapban határozta meg a várható bejelentéseket. Az intézmények a kezdeti ellenállás után jelenleg a folyamatos elfogadás fázisában vannak, tanulmányozzák a kriptovalutákat, a blockchain működését és a token gazdaságot.

A nagyobbak közül a Goldman Sachs már nyitott a kriptovaluták felé és várható más nagy pénzügyi óriások megjelenése is.

Kitért a szabályozásra is, amely természetesen szükséges és elengedhetetlen és az intézményi befektetőknek köszönhetően minél hamarabb megvalósulhat.

Még több információért tekintsd meg az alábbi videót:


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

Kövesd a híreket Twitter csatornánkon is!