Mi várható a piacokon?

2021.11.20

Szép és gyors volt a tegnap hajnali korrekció. :) Az utóbbi időben egyedül maradtam a véleményemmel, hogy a 68.000 Bitcoin árfolyam csak egy egészséges korrekciót követően tud érdemben tovább emelkedni. Látható volt, hogy a  Fear & Greed Index (Kapzsiság index) november 9-i 84-es értékén is, hogy mindenki elbízta magát a környezetemben. Az index csúcsát követően a Bitcion másnap el is érte történelmi csúcsát a 68.789 dollárt. 

A Fear & Greed Index ma 43-on áll és 34 volt tegnap hajnalban. 

Index alakulása az elmúlt hónapban

De milyen tényezők befolyásolhatják a közeljövőben a kripto árfolyamok alakulását?

A FED új elnökének jelölése komolyabb változásokat hozhat a kriptovaluták megítélésében.

Amennyiben Lael Brainard-t jelöli Joe Biden, aki a kriptovaluatákkal szemben kevésbé kritikus, továbbá a munkaerőpiacra és nem az inflációra koncentrál (ami hiba szerintem), akkor nagy valószínűséggel a kriptovaluták árfolyama elindul felfelé, mindaddig amíg a részvénypiaci lufi valami (egyre inkább előre nem látott ok miatt) kipukkad. 

Egyre kevésbé látható, hogy mi fogja a részvénypiaci lufit kidurrantani, ami DRASZTIKUS LESZ. 

Résen kell lennünk, mert a kripto árakat magába fogja rántani ebben biztos vagyok.

Kiváló segítség a Google Alerts, amiben kulcsszavakata tudunk rögzíteni és akár valós időben kapunk róla riasztást e-mailen. Mutatom hogy milyen paraméterekkel állítottam be Lael Brainard nevét, így amint kijön a hír, hogy Joe Biden őt jelöli a FED elnökének azonnal értesülni fogok róla. 


Ebben az esetben lassan elkezdtem trendkövető módon 2%-os növekedésenként visszavenni kriptovaluta porfóliómat, amihez természetesen a ProfitManager.io-t használom, aminek arculata és a kereskedési felületet struktúrája a közeljövőben meg fog változni. Sokkal gyorsabban lehet majd ajánlatokat bevinni és tényleg nem lesz szükség belépni a Binance felületére se. 

Stresszmentes kereskedést kívánok mindenkinek!


Ciprus, 2021. november 20.

Pataki Gábor