A dél-koreai kormányzat letiltja a kriptoszámlákat

2017.12.14

A dél-koreai kormányzat bejelentette, hogy betiltanák a bankok minden kriptovalutával kapcsolatos tevékenységét, többek között a kriptovaluta kereskedelemhez szükséges virtuális bankszámlák nyitását sem engedélyeznék. Azt sugallják a bankoknak, hogy adjanak ki nyilatkozatot arról, hogy a jövőben beszüntetik a kriptoszámlák nyitását és a kereskedési tevékenységet is. A dél-koreai Bitcoin tőzsdék mind érintettek, beleértve a Bithumb, Coinone és Korbit tőzsdéket is. 

A dél-koreai kormányzat napi üléseket tart a kriptovaluta szabályozás kidolgozására. Az AFP szerint: 

"A miniszterelnöki hivatal azt nyilatkozta, hogy eltiltják a pénzügyi intézeteket a virtuális valutákkal való kereskedéstől - ami magában foglalja a vásárlást, értékesítést és birtoklást is."

Továbbá a bankok kötelezettsége, hogy virtuális bankszámlák nyitása során mindig igazolják a számlatulajdonosok személyazonosságát. A tervekben az is szerepel, hogy az országban megtiltanák, hogy külföldiek vagy kiskorúak bankszámlát nyithassanak vagy kriptovalutával kereskedjenek.

A virtuális bankszámla alapvető feltétel, ha valaki kriptovalutával akar kereskedni a tőzsdén. 

"Virtuális valutával csak akkor lehet kereskedni, ha valaki csatlakozott a tőzsdéhez és letétet helyez el egy erre a célra nyitott virtuális bankszámlán."

Ha pedig egy bank lezárja egy tőzsde virtuális bankszámláit, akkor gyakorlatilag lehetetlen a bankon keresztül kriptovalutát eladni vagy értékesíteni.

Az ország legnagyobb állami és kereskedelmi bankjai azonnal reagáltak, közleményben tudatták, hogy a továbbiakban nem lehet náluk kriptovaluta tőzsdéhez kapcsolódó virtuális bankszámlát nyitni, némelyek még a meglévő bankszámlákat is törlik.

A Shinhan Bank, mely a Bithumbnak és Korbitnak szolgáltat virtuális számlákat nem nyit több új számlát, de nem is törli a már meglévőeket.

Az állami KDB, mely a Coinone-nak biztosítja a virtuális bankszámlákat megszüntet minden kriptovalutával kapcsolatos tranzakciót januártól.

A Woori Bank a KDB-hez hasonlóan fog eljárni, törli a meglévő bankszámlákat és felfüggeszti újak nyitását. Az IKB, KB Kookmin Bank és a KEB Hana Bank sem nyitnak új számlákat.

A Nonghyup Bank még nem nyilatkozott az ügyben.


További információ: news.bitcoin.com


Ha követni szeretnéd az eseményeket iratkozz fel a Facebookon Kriptovaluták oldalunkra, de akár a Meetup Kriptovaluta csoportunkhoz is csatlakozhatsz.