Mi az az Airdrop?

2018.03.23

Az airdrop kifejezés sok mindenre utalhatna, ha szétnézünk a nagyvilágban. A kriptovilágnak megvan a saját, egyedi folyamatosan bővülő szótára, melybe az airdrop is bekerült.Az airdrop egy olyan folyamat, melynek során egy kriptovaluta vállalkozás tokeneket oszt ki a piac bizonyos szereplőinek teljesen ingyen, mindössze néhány apró feltételnek vagy feladatnak kell megfelelni. Ingyen tokeneket kaphatnak például azok, akik birtokolnak bizonyos mennyiségű ETH-t a pénztárcájukban, vagy akár ha hozzájárulnak az adott projekt népszerűsítéséhez.

Az airdrop célja többféle lehet:

  • Így jutalmazzák a hűséges ügyfeleket: a blockchain alapon működő szolgáltatások, kriptovaluta tőzsdék, kereskedelmi platformok időről időre úgy gondolják, hogy valamivel szeretnék meghálálni ügyfeleik hűségét. Ennek egyik módja lehet az airdrop, melynek során ingyen tokenekkel jutalmazzák őket, ami hosszú távon ösztönzőleg hathat az ügyfelekre. Hasonló, mintha a nem-blockchain vállalkozások kuponokat vagy voucher-t osztogatnának.
  • Marketingeszköz adatbázisok létrehozására: az airdrop kiváló lehetőséget biztosít egy értékes adatbázis kialakítására. Az ingyen osztott tokenért cserébe azt kérik a felhasználóktól, hogy kérdőíveket töltsenek ki, melyek értékes információt tartalmaznak a cég marketing stratégiájához.
  • Figyelemfelkeltés, egy új kriptovaluta megismertetése az emberekkel: folyamatosan új kriptovaluták jelennek meg a piacon nap, mint nap, ezek nagy része észrevétlen marad, ha a cégek nem alkalmaznak megfelelően kidolgozott marketing kampányokat. A figyelemfelkeltés, közösségépítés egyik eszköze lehet az airdrop, a közösségi médiában.

A folyamat első lépéseként fel kell iratkozni olyan csatornákra, ahol információ szerezhető a kriptovaluta airdrop-pokról. Ezek lehetnek website-ok, Twitter-, Telegram csatornák, illetve fórumok. Pl. Airdopaddict vagy Icodrops. Ezen csatornák alapvető információkat tartalmaznak a részvétellel kapcsolatban.

Ha valaki airdrop-ban szeretne részt venni nagyon fontos, hogy rendelkezzen egy kriptovaluta pénztárcával, ahová ugye megkapja majd az ingyen coin-t. Ajánljuk az ERC20 kompatibilis pénztárcákat, mivel a kriptovaluták nagy része ERC20 token. Természetesen itt is, akárcsak az ICO projektek kapcsán nem árt az óvatosság. Mindig körültekintően járjunk el, nehogy egy átverés részévé váljunk. Mindig ellenőrizzük az adott kampány hitelességét, mielőtt részt vennénk benne. 


Érdekel az ICO mit befektetés? 

Ha igen jelentkezz közeljövőben induló ICO Invest szolgáltatásunkra, ahol értékeléseket és jegyzésekhez oktatási segédanyagokat kaphatsz.


További információ: medium.com


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2400-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

Kövesd a híreket Twitter csatornánkon is!