Mi is az a Metaverzum?

2021.12.03

Bartha Péter barátom, a minap írt egy zseniális cikket a Protfolio hasábjain a témában. Nagyon megörültem neki, hogy a reklám szakma vezető szakértői is feléledtek és tanulmányozzák a lehetőségeket. 


Elérkezett az idő, hogy Ti is megismerjétek, milyen virtuális jövő és (virtulális) tér vár ránk.

Kétségtelen, hogy üzleti és befektetői szempontból nagyon komoly lehetőségeket tartogat számunkra, de gyerekeink és leendő unokáink számára komoly veszélyeket tartogat. Most is digitálisan függők vagyunk, mi lesz ha még "élvezhető és életszerű" is lesz a virtuális világ? Hova fog még silányodni az emberek közötti kommunikáció szintje?

Indítottam is egy portfóliót, mert nem szeretném kihagyni ezt a lehetőséget, de tudom, hogy KIEMELT KOCKÁZATOT VÁLLALOK VELE. Trendkövető módon fektetek csak be, azaz 5% emelkedésenként automatizáltan vásárolok, amit online bárki nyomon tud követni (link lesz később olvasd tovább). Ha regisztrálsz a Profit Manager-be, kb. 20 másodperc és egy díjmentes demo számlával belépsz akkor láthatod a portfóliómat. 

Ha látni szeretnéd portfólióm alakulását, a Profit Manager-ben történt regisztrációt követően lépj be kóddal a rendszerbe, ahol folyamatosan nyomon tudod követni Metaverzum tokenjeimre épített és folyamatosan bővülő portfólióm alakulását.

Milyen befeketési szabályokat állítottam be?

A Profit Manager csak akkor vásárol automatikusan, ha az árfolyam 5%-ot nőtt. 

40% tőkevédelmet állítottam be. A tőkémet védő csúszó stoploss aktiválási szintje a vételi szintig nő. 60% nyereség elérését követően elkezdi védeni az addig elért nyereséget. A már megszerzett profit 40%-át kockáztatva tovább követi az árfolyam (reménybeli) emelkedését, majd ha visszaesik az árfolyam, akkor kiveszi a profitot és ugrasztja a tőkevédelmét a profit kivétel szintje alá 40%-kal és tovább védi a bent marad tőkét. Mindezt teljesen automatikusan, a nap 24 órájában figyelve.

 A Profit Manager befektetési módszertan  videó formátumban itt tekinthető meg.

FONTOS, hogy a fenti gondolatok nem befektetési tanácsadás. Csupán edukációs jelleggel tettem közzé portfólióm alakulását, hogy lássátok milyen mértékben ingadózó az árfolyamuk ezeknek a tokeneknek. De akkor lássuk mi is a METAVERZUM?

A metaverzum egy online 3D univerzum koncepciója, amely több különböző virtuális teret egyesít. Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a 3D-s térben közösen játsszanak, vagy  akár dolgozzanak. Minden felhasználónak lenne egy avatár identitása, amivel egyrészt látható továbbá jogokat szerezhet a virtuális világon belül.

A metaverzum még nem létezik teljesen, de egyes platformok metaverzum-szerű elemeket tartalmaznak, például a videojátékok világa eléggé megközelíti a metaverzum élményét a virtuális gazdaságokkal és a játékon belüli eseményekkel.

A kriptovaluták remekül illeszkednek majd a metaverzumhoz világához. A felhasználók részt vehetnek egy digitális gazdaság létrehozásában a tokenek és NFT-k bevonásával, amiket saját  kriptopénztárcáikban tarolják majd. A blockchain technológia átlátható és megbízható irányítási rendszereket biztosít a metaverzumban működő világ számára, így üzleti vállalkozásokat is lehet indítani, szolgáltatásokat üzemeltetni.

A blokklánc és a metaverzumhoz hasonló alkalmazások már léteznek, és számtalan embernek jövedelmet biztosítanak. Például az Axie Infinity egy olyan játék, mellyel a felhasználókat pénzt kereshetnek, mely remek jövedelemkiegészítés, de említhetnénk akár a SecondLive vagy Decentraland applikációkat melyek sikeresen kombinálják a blockchain világát a virtuális valósággal. A Decentraland-nak saját tokenje (MANA) is van, ami nem is volt rossz befektetés az elmúlt időszakban.

A pénzügyi, a virtuális és a fizikai világ közötti kapcsolatok egyre inkább összefonódnak

Az általunk használt eszközöknek köszönhetően mindenhez hozzáférhetünk egy gombnyomással, nem kivétel ez alól a kripto ökoszisztéma sem. Az NFT-k, a blokklánc játékok és a kriptofizetések már nem csak a kriptovilágra korlátozódnak, mindegyik könnyen elérhető egy fejlődő metaverzum részeként.

A metaverzumot a kiterjesztett valóság fogja vezérelni, ahol minden felhasználó egy karaktert vagy avatárt irányít, amivel részt vehet egy virtuális térben megtartott meetingen egy virtuális irodában mozoghat egy Oculus VR headsettel. Miközben befejezi a munkát pihenhet egy blokklánc-alapú játékban, majd kezelheti kriptoportfólióját és pénzügyeit a metaverzumban.

A metaverzum egyes aspektusait már a meglévő virtuális videojáték-világokban is láthatjuk. Az olyan játékok, mint a Second Life és a Fortnite, vagy a munkahelyi szocializációs eszközök, mint a Gather.town életünk több elemét egyesítik online világokká. Bár ezek az alkalmazások nem a metaverzum, ugyanis az még mindig nem létezik.

A közösségi média támogatása mellett a metaverzum egyesíti majd a gazdaságokat

A digitális identitást, a decentralizált kormányzást és más alkalmazások egy virtuális térben lesznek elérhetők mindenki számára. A virtuális műtárgyak, valamint a digitális pénzek hozzájárulhatnak egy egységes metaverzum létrejöttéhez egy új digitális világ kialakulásához. Miközben az egymásba kapcsolódó blokkláncok biztosíthatják az élet minden területét lefedő kulcselemeket, például a tulajdonjog digitális igazolását, egy műtárgy értékesítését, az irányítást vagy a hozzáférhetőséget szolgáltatásokhoz, rendszerekhez. 

A metaverzumhoz illeszkedő blokkláncok legfontosabb aspektusai a következők:

1. A tulajdonjog digitális igazolása: egy pénztárca tulajdonjogát egészen egyszerűen igazolhatjuk például azzal, hogy bemutatjuk a blockchainen lebonyolított tranzakciók kivonatát. A pénztárca az egyik legbiztonságosabb módja a digitális identitás létrehozásának és a tulajdonjog igazolásának és biztonságos tárolásának.

2. Digitális gyűjthetőség: Könnyedén és főként hiteltérdemlően megállapíthatjuk, hogy ki egy bizonyos dolognak a tulajdonosa, továbbá az adott tárgy eredetét és egyediségét sem lehet majd megkérdőjelezni. Az NFT-k segítségével olyan "termékeket" hozhatunk létre, melyek 100%-ban egyediek és sohasem másolhatók vagy hamisíthatók. A blokkláncon nemcsak virtuális, de fizikai tárgyak tulajdonjogát is tárolhatjuk és igazolhatjuk.

3. Értékátvitel: A metaverzumnak olyan módszerre van szüksége az érték biztonságos átvitelére, amelyben a felhasználók megbíznak. A több résztvevős játékokban szerzett jogokat és javakat biztonságosan kell tudják átadni/eladni egymásnak, mintha kriptovaluták lennének. Ha a felhasználók sok időt töltenek a metaverzumban, és még pénzt is keresnek ott, akkor megbízható és értékálló valutákra lesz szükségük.

4. Irányítás: A metaverzumban végbemenő tranzakciók ellenőrzésének, validálásának képessége kiemelten fontos. A való életben működő vállalatokban szavazati joggal rendelkezhetünk, megválaszthatunk vezetőket és kormányokat. A metaverzumban is szükség lesz tisztességes a szabályok betartatására, melyre a blokkláncban már régóta bevált technológiát biztosít.

5. Hozzáférhetőség: Pénztárca létrehozása nyilvános blokkláncon mindenki számára biztosított lehetőséggé válik, anélkül, hogy havi díjat kéne fizessünk érte. Ez adhatja a pénzügyek kezelésének egyik legkönnyebben elérhető módját.

6. Interoperabilitás: A blokklánc technológia a különböző platformok közötti kompatibilitást. Az olyan projektek, mint a Polkadot (DOT) és az Avalanche (AVAX), lehetővé teszik a blokkláncok  közötti átjárhatóságát. Egyetlen metaverzumnak több projektet kell majd összekapcsolnia, melyek eléterül blokklánc hálózaton működnek, de erre már ma is léteznek technológiának és megoldások.

A Facebook élharcosa kíván lenni az egységes metaverzum létrehozásának. Mark Zuckerberg kiemelte azirányú terveit, hogy egy metaverzum projektet hozzon létre, mellyel támogatná a távmunkát és javítaná a pénzügyi hozzáférést a fejlődő országok állampolgárai számára is. A közösségi média, a kommunikációs és kriptoplatformok megléte jó kezdet ezen területek egyesítéséhez. Más nagy technológiai cégek is metaverzum létrehozását célozzák meg, köztük a Microsoft, az Apple és a Google.Ha szeretnéd egyszerűen, kényelmesen kezelni - a Binance tőzsdén tárolt - portfóliódat, akkor próbáld ki a Profit Manager rendszerünket. Védd tőkédet és jövőben elérendő nyereségedet is. KERESKEDJ STRESSZMENTESEN!      


Az alábbi linken regisztrálj a Binance-ra és 20%-os kereskedési díjkedvezményben részesülsz.