Mérföldkőhöz érkezett az Ethereum 2.0

2021.07.01

Az Ethereum 2.0 hamarosan elérkezik a 6 milliomodik stake-elt Etherhez, ami körülbelül tízszeres mennyiséget jelent az eredeti várakozásokhoz képest. Az Ethereum 2.0 fejlesztés lényege a skálázhatósági problémák megoldása, valamint a Proof-of-Stake-re való átállás a korábbi Proof-of-Workhöz képest.

A staking során a jelentkezők részt vehetnek a blokklánc validálásában, melyért cserébe jutalomban részesülnek. Ahhoz, hogy valaki validátorrá válhasson a hálózaton, minimum 32 Ether lekötése szükséges, ami jelenleg körülbelül 70.400 dolláros befektetést igényel. Az Ethereum Alapítvány tájékoztatás szerint a validátorok felelelősek az adatok tárolásáért, tranzakciók lebonyolításáért és új blokkokat adnak a blokklánchoz.

Jelen állás szerint az 5,9 millió stake-elt Ether piaci értéke körülbelül 12,9 milliárd dollár. Ezek a számok azt mutatják, hogy több mint 180 ezer validátor vállalta, hogy leköt 32 Ethernyi összeget, hogy részt vegyen a folyamatban.

Azok a validátorok, akik nem követik a hálózati protokollt offline állapotba kerülhetnek, elveszíthetik hitelesítési jogosultságukat és akár a lekötött Ethernek is búcsút mondhatnak. Azok, akik segítik a hálózati szabályok betartatását és a konszenzus elérését jutalomban részesülnek.

Közben az Ethereum tranzakciós díjak 6 hónapos legalacsonyabb értékre estek vissza. A CoinMetrics adatai szerint június 27-én az Ethereum blokklánc átlagos tranzakciós díja 4,42 dollár volt, májusban még 60 dolláros díjakkal számoltunk. Itt megemlítendő, hogy akkor érte el az árfolyam a mindenkori 4382 dolláros csúcsát is, ami a jelenlegi 2200 dolláros árfolyamnak csaknem a duplája. A tranzakciók száma 1,7 millió után visszaesett 1,1 millióra.


További információk: www.cointelegraph.com


Ha szeretnéd egyszerűen, kényelmesen kezelni - a Binance tőzsdén tárolt - portfóliódat, akkor próbáld ki a Profit Manager rendszerünket. Védd tőkédet és jövőben elérendő nyereségedet is. KERESKEDJ STRESSZMENTESEN!


Az alábbi linken regisztrálj a Binance-ra és 20%-os kereskedési díjkedvezményben részesülsz.