Megkezdődött a határidős kereskedés tesztelése Bitcoinra

2019.07.23

A New York-i tőzsde anyavállalata az ICE (Intercontinental Exchange) még tavaly nyáron indította el Bakkt nevű vállalatát, mellyel az volt a célja, hogy szabályozott platformot hozzon létre kriptovaluták kereskedelmére és, hogy a kriptovaluták elérhetővé váljanak a tömegek számára is.

A Bakkt - az ICE régóta várt Bitcoin (BTC) határidős platformja - megkezdte a Bitcoin határidős ügyletek tesztelését július 22-én. A világ minden tájáról származó résztvevők napi és havi határidős ügyleteket tesztelhetnek.

Eredetileg 2018. decemberére, majd 2019. januárjára tervezték az indulást, ezt követően határozatlan időre elhalasztották azt a szükséges jóváhagyások megszerzéséig. A cég állítása szerint kérelmezték a Határidős Árutőzsde Felügyeletnél (CFTC) az új termék engedélyezését, majd májusban mégis azt jelentették be, hogy öntanúsítási eljárást kezdeményeztek. A folyamat során a vállalkozás saját maga igazolja a CFTC felé, hogy az indítani kívánt határidős kereskedés minden jogi követelménynek megfelel. A CFTC ezt felülvizsgálhatja, de ha nem talál semmilyen jogszabálysértést, akkor nem akadályozhatja a folytatást.

A platform vezetője - Adam White - júniusban jelentette be a tesztek elindításának tényleges időpontját.

"Július 22-én, két nappal az Apollo-11 50. évfordulója után, a Bakkt megkezdi a Bitcoin határidős ügyletek tesztelését."

Véleménye szerint a határidős ügyletek bevezetése elősegíti az intézményi részvétel növekedését a kriptovaluta piacokon.

A Bakkton kívül a LedgerX és az ErisX is hasonlóval próbálkozik, mindkét platform mostanában kapta meg a CFTC jóváhagyását, de még egyik cég sem jelentette be, hogy mikor is kívánnak elindulni. 


További információk: www.cointelegraph.com


Megvásároltad már a KRIPTOPÉNZ ABC könyvet?

Ha még nem, akkor itt a lehetőség, hogy dedikált példányod legyen! 


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".