Már az ENSZ is használja az Ethereum blockchain technológiát

2017.10.27

A blockchain technológia valaha történt legnagyobb, jótékony célú felhasználása zajlik napjainkban is. 

Az ENSZ Világélelmezési Programja által indított projekt azért jött létre, hogy szír menekültek ezreinek biztosítson segítséget. A korábbiakkal ellentétben nem rakományok érkeztek, hanem kriptovaluta-alapú elektronikus voucherek, melyek a piacokon beválthatók élelmiszerre. 

Alexandra Alden - a Világélelmezési Program egyik munkatársa, aki részt vett a kivitelezésben - elmondta:

"A voucherek kifejezetten olyan élelmiszerek megvásárlására jogosítanak, mint az olívaolaj, a tészta vagy a lencse."

A projekt keretén belül körülbelül 10 ezer ember számára biztosítottak élelmet. A VP szándékában áll, hogy a programot akár 100 ezer emberre is kiterjessze.

Ha minden a tervek szerint működik, akkor a következő lépésben az a cél, hogy a Jordániában tartózkodó teljes menekült lakosságról gondolkodjanak 2018 végére. 

Alden azt is megjegyezte, hogy reményeik szerint kiterjesztenék programjukat a határokon túlra is, további 80 olyan országba, ahol a VP tevékenykedik.

De ez még csak a kezdet. ENSZ szakértők folyamatosan azon dolgoznak, hogy hogyan tudnák az Ethereum blockchain előnyös tulajdonságait más célokra is felhasználni. A segélyezésen túl olyan további témakörökben is felmerült a blockchain alkalmazásának lehetősége, mint a klímaváltozás, a személyi azonosság kérdése vagy akár a külföldön dolgozó munkavállalók pénzutalási nehézségeinek megoldása.


Forrás: coindesk.comHa követni szeretnéd az eseményeket iratkozz fel Facebookon Kriptovaluták oldalunkra, de akár a Meetup Kriptovaluta csoportunkhoz is csatlakozhatsz. Már jelentkezhetsz az október 31-i Meetup-unkra, amit az A38 Hajón tartunk és témája az Új kriptovaluták keletkezése (ICO), vásárlása - mutatjuk hogyan működik