Maker - decentralizált pénzügyek  figyelem

2021.05.06

A Maker ökoszisztéma az egyik legkorábbi projekt a decentralizált pénzügyek (DeFi) színtéren. A Maker (MKR) a MakerDAO és a Maker Protokoll tokene (Ethereum blokkláncon alapuló decentralizált szervezet és platform).

Az eredetileg 2015-ben megalkotott és 2017 decemberében elindított Maker egy olyan projekt, melynek feladata a DAI működtetése. A DAI egy decentralizált kriptovaluta, amelynek értéke stabil, árfolyama az amerikai dollárhoz kötött. 2020 októberétől a DAI az egyik legnépszerűbb stablecoin.

Vonzereje abba rejlik, hogy lehetővé teszi a tulajdonosok számára, hogy közvetlenül részt vegyenek a DAI irányításában. Igaz, hogy osztalékot nem fizetnek, de minden tokentulajdonos élhet szavazati jogával, melynek befolyásoló hatása attól függ, hogy ki mekkora értékben birtokolja az MKR tokent. Ez a lehetőség, hogy bárki részt vehet és döntéseket hozhat egy stablecoinnal kapcsolatban igencsak befolyásolja annak értékét. Így az MKR kínálata folyamatosan változó, mely függ a piaci körülményektől és a DAI ökoszisztéma általános állapotától. Az MKR egy ERC-20 token, vagyis az Ethereum blokkláncon fut.

A MakerDAO legújabb dobásával a mostani 60 milliárd dolláros DeFi-ipar újabb növekedési forrásává válhat: a bankok és más finanszírozók versenyében indíthat hitelezést, bevonva a folyamatba minden olyan eszközt, mely a normális hitelezési rendszerben működik, ide értve a lakóingatlanokat is.

A hír hatására az elmúlt héten 55%-os árfolyamnövekedés könyvelhetett el az MKR, piaci kapitalizációja meghaladta az 5 millió dollárt.

Az MKR elérhető a legnagyobb tőzsdéken, a Binance, OKEx, Uniswap kínálatában. 


További információ: www.coinmarketcap.com


Ha szeretnéd egyszerűen, kényelmesen kezelni - a Binance tőzsdén tárolt - portfóliódat, akkor próbáld ki a Profit Manager rendszerünket. Védd tőkédet és jövőben elérendő nyereségedet is. KERESKEDJ STRESSZMENTESEN! 


Az alábbi linken regisztrálj a Binance-ra és 20%-os kereskedési díjkedvezményben részesülsz.