Magyarország aláírta az Európai Blockchain Partnerségi megállapodást

2019.02.21

2019. február 18-án Magyarország 29. országként aláírta az Európai Blockchain Partnerségi megállapodást.

Az EBP 2018. április 10-én jött létre 21 tagállam és Norvégia részvételével. Az aláíró felek egyetértettek abban, hogy közösen együttműködnek az Európai Blockchain Szolgáltatások Infrastruktúrájának (EBSI) létrehozásán, mely támogatni fogja a határon átívelő digitális szolgáltatások biztosítását a legnagyobb fokú biztonság mellett. Azóta további 7 ország csatlakozott, nemrégiben Liechtenstein is. A tagok megállapodtak abban, hogy részt vesznek a felmerülő akadályok leküzdésében és segítik az innovatív digitális megoldások terjedését és használatát az Unión belül és azon túl.

2019-től az EBSI az alábbi szolgáltatások használata során kezdi meg működését az EU-n belül: jövedéki termékek vámkezelése, áfafizetés, az EU finanszírozású projektek auditálása, diplomák és végzettséget igazoló dokumentumok hitelesítése az országok között.

A digitális szolgáltatások egyre inkább elterjedten fogják használni az blockchaint és az elosztott főkönyv technológiát. A blockchain egy kiváló lehetőség arra, hogy Európa és a tagállamok újragondolják információs rendszereiket, a felhasználói bizalom növelése és a személyes adatok védelme érdekében. Hozzájáruljanak új üzleti lehetőségekhez, melyből az állampolgárok és a vállalkozások is profitálhatnak. A most aláírt partnerségi megállapodás azt is lehetővé teszi, hogy a tagok együtt dolgozzanak az Európai Bizottsággal és a blockchain felhasználásával magasabb színvonalú szolgáltatásokat biztosítsanak az állampolgárok számára. 


További információ: www.ec.europa.eu


Próbáld ki díjmentesen a Stop-Loss Manager-t, amely 8 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp és Kraken tőzsdéken folyó kereskedési felületen.


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".